IVICA DAČIĆ: Godišnjica zločina u Srebrenici se koristi za stalni pritisak na Srbiju
Foto: Kurir

nesumnjivo

IVICA DAČIĆ: Godišnjica zločina u Srebrenici se koristi za stalni pritisak na Srbiju

Politika -

BEOGRAD - Nesumnjivo je da se obeležavanje godišnjice zločina u Srebrenici koristi za stalni pritisak na Srbiju, ocenio je večeras predsednik Narodne skupštine Srbije Ivica Dačić i dodao da je, iako ove godine nije jubilarno obeležavanje, reč o kontinuiranom pritisku da se Srbi "pečatiraju" kao narod koji je kriv za te zločine.

"Očigledno je da je ovo kontinuirani pritisak da se pečatira Srbija kao zemlja i Srbi kao narod koji su krivi za te zločine, bez obzira što nikada nije presuđeno niti je iko ikada to mogao da dokaže", rekao je Dačić gostujući u emisiji "Hit tvit" na TV Pink.

Ilustracija
Ilustracijafoto: EPA/ FEHIM DEMIR

Naveo je da bi svi koji odu na obeležavanje zločina u Srebrenici trebalo da dođu i na obeležavanje zločina nad srpskim narodom.

Istakao je da je naročito neumesno poređenje zločina u Srebrenici sa holokaustom i podvukao da je to uvreda za ceo jevrejski narod i nešto što je apsolutno neuporedivo.

Dačić je podsetio da je predsednik Srbije Aleksabdar Vučić, kada je bio predsednik vlade, išao na obeležavanje godišnjice zločina u Srebrenici, i dodao da još uvek niko nije procesuiran zbog tadašnjeg napada na Vučića.

"Ja nisam pozvan na današnje obeležavanje u Srebrenici, ne znam da li je pozvan neko od drugih državnih funkcionera, pa da sada neko kaže da neko nije otišao, ali sa druge strane, dovoljno puta smo već iskazali svoj odnos prema tome, osudili taj zločin, ali isto tako tražili od svih da osude i sve druge zločine", dodao je Dačić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja