BUJNA MAŠTA: Đilas ponovo izmislio istraživanje! Tvrdi da pobeđuje sa čak osam odsto razlike
Foto: Zorana Jevtić

POLITIKA

BUJNA MAŠTA: Đilas ponovo izmislio istraživanje! Tvrdi da pobeđuje sa čak osam odsto razlike

Politika -

SSP objavio navodne rejtinge partija, a prema fantomskom ispitivanju javnog mnjenja, iza kojeg ne stoji nijedna agencija i koje pre liči na spisak želja, opozicija bi u Beogradu mogla da osvoji čak 48,6 odsto

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas izgleda da je potpuno izgubio dodir s realnošću!

Prema rezultatima navodnog istraživanja koje je objavio, a koje izgleda kao lista njegovih želja, opozicija može da osvoji u Beogradu čak osam odsto glasova više od predstavnika aktuelne vlasti.

Đilasovi rezultati, Dragan Đilas
foto: Kurir

Naime, Stranka slobode i pravde objavila je na svom Tviter nalogu da bi, da su izbori sada u nedelju, koalicija SNS i SPS osvojila 40,8 odsto glasova u prestonici, a ujedinjena opozicija i opozicija "ali ne znam za koga", znatno više - 48,6 odsto glasova Beograđana.

Dragan Đilas, Istraživanje
foto: Printscreen

- Uradili smo još jedno istraživanje za Beograd tokom juna. Prema njemu, jasno je da opozicija u Beogradu ima ubedljivu prednost u odnosu na vladajuću stranku. Ako na beogradske izbore izađe 900.000 birača, režim Aleksandra Vučića će u Beogradu doživeti potpuni debakl - poručio je Đilas.

Dragan Đilas, Istraživanje
foto: Printscreen

A njegovo fantomsko istraživanje precizno navodi da bi ujedinjena opozicija (SSP, DS, NS, PSG, ZZS, NDMBGD, SDFS i PZP) uzela 39,4 odsto glasova, opozicija "ne znam za koga" 9,2 odsto, "opozicija" (DSS, POKS, SRS, Zavetnici) 6,8 odsto, a Dveri i DJB 3,8 odsto. Kako je navedeno, istraživanje je rađeno pod pretpostavkom da bi izlaznost bila 52 odsto, to jest oko 830.000 ljudi.

- Kada pogledate istraživanja pak koja objavljuje Ipsos, sa svojim genijalnim podacima kako je za vlast u Srbiji, za Vučića i SNS 60 odsto ljudi, a SSP ima samo četiri odsto, znate da to nije istina - konstatovao je Đilas.

Dragan Đilas, Istraživanje
foto: Printscreen

Brojni stručnjaci koji se godinama bave istraživanjima javnog mnjenja nisu uopšte ni želeli da komentarišu ovo istraživanje jer se, kako su istakli, ne zna ni ko, niti kada i na koji način ga je sproveo.

- Kako uopšte komentarisati nešto za šta ne može niko da zna je li uopšte relevantno jer se ne zna apsolutno ništa - niti ko je radio, niti na kakav način - kratko nam je rečeno na više adresa. S druge strane, predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić za Kurir poručuje da je ovo navodno istraživanje spisak Đilasovih želja.

Darko Glišić
foto: Zorana Jevtić

- Mašinski mozak je mogao da izračuna i da imaju 109 odsto više glasova. Što je tajkunu milo, to mu se i snilo, a građani će reći svoje za manje od godinu dana - naglasio je Glišić.

Inače, prema poslednjem istraživanju relevantne agencije za istraživanje javnog mnjenja Ipsos iz juna ove godine, da su izbori sada, SNS bi ubedljivo pobedio sa 59,8 odsto dobijenih glasova, SPS bi osvojio 8,5 odsto, Stranka slobode i pravde 4,2 odsto, POKS 3,2, a Dosta je bilo bi imao oko tri odsto. Ostale stranke bi ostale ispod cenzusa, što će reći da bi cela opozicija osvojila tek 10,4 odsto, čak 4,5 puta manje od onoga što sebi predviđaju fantomskim istraživanjima.

Đilasu nije prvi put da objavljuje procente o kojima očigledno samo sanja. Lider SSP je i u januaru ove godine objavio navodno istraživanje javnog mnjenja u kojem je ukupni zbir procenata bio 110 umesto 100, a u kojem nije bilo ni imena agencije koja je sve to sprovela.

Paralelna realnost

Đilasovi rezultati

Ujedinjena opozicija (SSP, DS, NS, PSG, ZZS, NDMBGD, SDFS i PZP) 39,4 % SNS i SPS 40,8 % Opozicija ("ne znam za koga") 9,2 % "Opozicija" (DSS, POKS, SRS, Zavetnici) 6,8 % Dveri i DJB 3,8 %

Realni rezultati

SNS 59,8% SPS 8,5% SSP 4,2% POKS 3,2% DJB 3%

Ivana Žigić/ Foto/Source:Zorana Jevtić

Bonus video:

00:25

ĐOKOVIĆ I DEVOJČICA RAZNEŽILI SVET: Novak joj poklonio reket posle finala na Vimbldonu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja