KRIVOKAPIĆ OPET UDARIO NA SPC: Temeljni ugovor poslat patrijarhu, Demokratski front dogovara promene sa Milom Đukanovićem!
Foto: Bojana Ćupić, Saša Đorđević

prebacivanje odgovornosti

KRIVOKAPIĆ OPET UDARIO NA SPC: Temeljni ugovor poslat patrijarhu, Demokratski front dogovara promene sa Milom Đukanovićem!

Politika -

Crnogorski premijer napao i Demokratski front, optužuje ih da šuruju sa DPS MIla Đukanovića

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić kao da je zaboravio da je pre samo mesec i po dolazio u Beograd i naprasno odustao od potpisivanja Temeljnog ugovora sa SPC. On je juče praktično prebacio odgovornost na crkvu, jer je izjavio da je vlada sa Ustavom i zakonom usaglasila predlog Temeljnog ugovora, da je o sadržini tog dokumenta upoznala patrijarha SPC Profirija i da sada od njega očekuje da se izjasni.

U medijima se već danima spekulisalo da je Krivokapić izmenio tekst ugovora, koji je bio usaglašen sa SPC, i sada je ponudio na potpisivanje novu verziju koja je potpuno neprihvatljiva za SPC koja ne želi da stavi potpis na taj dokument.

Krivokapić je za Televiziju Crne Gore rekao da Vlada do sada nije dobila odgovor SPC o pomenutom predlogu, čije se potpisivanje očekuje narednih meseci.

Izlaz iz aktuelne političke krize u Crnoj Gori za Krivokapića nisu vanredni izbori, jer oni "u ovom trenutku ne bi odgovarali nikome". Kako objašnjava, u slučaju vanrednih izbora bi se "gubila energija i ništa novo se neće desiti". Krivokapićeva ocena je i da partije znaju da bi na novim izborima odziv glasača bio manji i da znaju da je narod dao poverenje da vlast traje četiri godine.

Premijer je optužio Demokratski front da sa DPS dogovara promene.

- Gospodin Đukanović je odmah reagovao na ponudu DF, što govori o jednoj zainteresovanosti da s DPS dogovaraju promene. Verovatno ova Vlada ne odgovara ni DF, ni DPS. Nekako, u ovom vremenskom periodu, svestan sam činjenice da je DF davao snagu DPS, a DPS, na neki nacin, podsticao DF, tako da ta jedna igra traje - izjavio je Krivokapić za TVCG.

Nekanonska CPC preti

Nećemo dozvoliti ustoličenje Joanikija!

Iz nekanonske Crnogorske pravoslavne crkve poručuju da neće dozvoliti ustoličenje mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru. To je izjavio službenik ove nepriznate crkve Boris Bojović na obeležavanju Petrovdana. On je tom prilikom Joanikija nazvao "pastirom neke tuđe države".

- Tog ustoličenja nema, jer crkva strane države, želeći da ukrade našu istoriju i duhovnost, želi da postavi nekoga koji ne priznaje crnogorski narod i koji nas poništava u svakom mogućem smislu - rekao je Bojović.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track