ŠAPIĆ U JUŽNOBAČKOM OKRUGU: Pruga Beograd - Novi Sad - Subotica je simbol budućnosti Srbije
Foto: SNS

POSETA POtpredsednika go sns

ŠAPIĆ U JUŽNOBAČKOM OKRUGU: Pruga Beograd - Novi Sad - Subotica je simbol budućnosti Srbije

Politika -

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Aleksandar Šapić posetio je južnobački okrug, a sa članovima stranke razgovarao je u Beočinu i Novom Sadu.

"Kapitalni projekat izgradnje brze pruge Beograd - Novi Sad podići će kvalitet života ljudi, ne samo u ova dva grada, već i svima koji žive na ovom potezu. Ona će omogućiti da za dvadesetak minuta budete u bilo kom od ova dva mesta, bez obzira gde živite između" rekao je u Novom Sadu Šapić i dodao da "to otvara velike mogućnosti pre svega za zaposlenje jer možete raditi u jednom a živeti u drugom gradu a da vam putovanje na posao ne predstavlja problem".

"Od moderne pruge, kojom će se vozovi kretati 200 kilometar na sat, ogromnu korist će imati stanovnici Beograda i Novog Sada, ali ništa manje ni žitelji Batajnice, Stare i Nove Pazove, Inđije, Beške, Čortanovaca, Sremskih Karlovaca, itd." Ova pruga treba da simbolizuje Srbiju budućnosti koju smo svi oduvek želeli, a koju upravo počinjemo i da doživljavamo", istakao je Šapić.

Šapić je u razgovoru sa Novosađanima istakao da će vožnja ovim vozovima osim što će biti lepa i atraktivna biti i bezbedna. "Bezbedna vožnja od 200 kilometara na sat sa onim na šta smo se decenijama navikli što se naših železnica tiče, zvuči neverovatno, ali veoma brzo i realno" naglasio je Aleksandar Šapić. Šapić je dodao da ne treba posebno trošiti reči koliko će za ljude ovog regiona značiti kada se završi ceo projekat preko Subotice do Budimpešte.

Takođe Šapić se osvrnuo i na aktuelnu političku situaciju i rekao, "Ko god misli da je Srbija danas Srbija iz 90-tih koja se isprovocira i uvuče u sukob, u koji lako uđe a iz njega još lakše izađe, grdno se vara. Takođe ko misli da je Srbija danas, Srbija iz 2000-tih koja je bila spremna da ćuti i okreće glavu od očiglednih ponižavanja i ugrožavanja pripadnika našeg naroda, isto se grdno vara", a onda dodao "ali se najviše vara onaj koji veruje da će Srbija ikada više ostaviti svoj narod, gde god on živeo, nezaštićen, na milost i nemilost onima koji misle da batina ima samo jedan kraj i da je srpski narod i dalje jedini, na kojem će uvek sve da se slomi, bez ikakvih posledica i za druge. Te Srbije više nema". Šapić je na kraju zaključio "i zato je poruka za sve naše komšije i one koji ih protežiraju i potpiruju. Živimo u miru, poštujmo jedni druge i pokušajmo da krvavu prošlost koja je svima na ovim prostorima samo nesreću svima donela, ostavimo iza nas i pokušajmo da gledamo unapred, jer samo tako našoj deci možemo obezbediti svetliju i bolju zajedničku budućnost".

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track