NEDIMOVIĆ PORUČIO ZELENOVIĆU: Jednom su vam poverovali, više neće!
Foto: Ana Paunković

reagovanje

NEDIMOVIĆ PORUČIO ZELENOVIĆU: Jednom su vam poverovali, više neće!

Politika -

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović reagovao je na izjave Nebojše Zelenovića i poručio:

"Gosodine Zelenoviću, drago mi je da vidim i da ili, iako skriveni iza udruženja za tobožnju brigu o srpskom seljaku, podržavate politiku vlade pa kao " resavci" prepisujete ili toliko ne znate o sistemu subvencija u poljoprivredi u Srbiji da vam niko nije javio, pa tim jos gore, jer ste pokazali koliko ne znate.

To kažem, jer samo ko nije hteo da pita, nije znao da poljoprivrednicima godinama dajemo 50-65% povraćaja i za nabavku sistema za navodnjavanje i za nabavku traktora i za nabavku mehanizacije, kredite sa 1% kamate, ali i desetine drugih stvari koje su im potrebne u proizvodnji. Posebno je to loše jer se predstavljate sa ovim predlozima kao eksperti za agrar.

Takođe me brine što vam nije bilo dovoljno da 50.000 nekomercijalnih gazdinstava već jednom ostavite bez tih istih 200 evra kojim im sada opet mašete. Jednom su vam poverovali, više neće. Iako mi i dan danas kroz tužbe ljudi plaćamo odštete za novac koji ste obećali a niste isplatili. Prazna obećanja su vam izgleda jedino što ste uspešno radili.

No, na stranu subvencije, mnogo je gora činjenica da dok mi razgovaramo sa svakim čovekom u Srbiji kako bi mu pomogli, vi, odnosno vaši politički mentori koji su vladali 2011. godine, ste jedino znali da bijete ljude poput malinara 2011 godine u Arilju, kako bi ih sprečili da dođu do Beograda i ne daj bože sretnu tadašnjeg ministra poljoprivrede Dušana Petrovića" saopštio je Nedimović.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track