STRUČNJACI GA DEMANTUJU, ALI ON NE ODUSTAJE: Dragan Đilas ne izlazi iz svog imaginarijuma
Foto: Nemanja Nikolić

POLITIKA

STRUČNJACI GA DEMANTUJU, ALI ON NE ODUSTAJE: Dragan Đilas ne izlazi iz svog imaginarijuma

Politika -

Iako ga je renomirana agencija za istraživanje javnog mnjenja Ipsos demantovala po pitanju podataka koje je izneo u vezi sa rejtingom stranaka, lider SSP Dragan Đilas ne nikako da izađe iz svog imaginarijuma - ne odustaje od tvrdnje da bi opozicija mogla da pobedi u prestonici i tvrdoglavo poručuje da će nastaviti sa iznošenjem svojih podataka.

Đilas, koji je pre dva dana objavio snimak u kome tvrdi da bi, kada bi sutra bili održani izbori u prestonici, opozicija osvojila 48,6 odsto glasova a koalicija SNS-SPS značajno manje - 40,8 odsto, pomahnitao je nakon što ga je Ipsos demantovao.

Dragan Đilas
foto: Printscreen

- Radili smo tri istraživanja sa tri različlite agencije i uzeli prosečne podatke. Ipsos i Marko Uljarević (direktor Ipsos) su rekli da ja lažem i da iznosim netačne podatke - rekao je Đilas u novom snimku.

Potom je ređao primere istraživanja Ipsosa prethodnih godina trudeći se da nađe i najmanji promašaj u njihovim projekcijama tokom silnih prethodnih izbora u Srbiji, iako istraživanja samo prognoziraju procenat glasova koje će stranke osvojiti.

Zaključio je i da su istraživačke kuće koje mu nisu po volji "hobotnica organizovana za obmanjivanje Beograđana", te zapretio navodeći da su pojedini u Grčkoj završili u zatvoru zbog trgovine uticajem.

Potpredsednik SNS Milenko Jovanov za Kurir kaže da to onda znači da nema nijedan razlog da bojkotuje izbore.

- To dalje znači da ni on, ni Marinika Tepić, kao njegova zaposlena, nemaju potrebe da prete ulicom i prolivanjem krvi. Samo treba da skupe hrabrosti i da umesto bežanja od izbora, na izbore izađu.

Onda će videti šta narod misli, što je najvažnije, jer u Srbiji ne odlučuje ni Đilas, ni IPSOS, nego narod. Isti onaj narod čije pare leže na Mauricijusu, Hong Kongu i drugim destinacijama. Takođe, mi u SNS-u ne smemo da se opuštamo, jer nasuprot sebe imamo milionere koji neće žaliti resurse koji im stoje na raspolaganju da se ponovo dočepaju narodnih para. I drugo, SNS je danas jedina brana povratku na vlast bivšeg režima, koji je uništio i grad Beograd i Srbiju. Zato moramo da budemo vredni i posvećeni, da razgovaramo sa narodom i da borimo za dalji razvoj Beograda i Srbije - poručio je Jovanov.

Kurir.rs/ Foto/Source:Nemanja Nikolić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track