SKANDAL: Bajatović godinama lagao da je završio Ekonomski fakultet u Subotici!
Foto: Zorana Jevtić

otkrivamo

SKANDAL: Bajatović godinama lagao da je završio Ekonomski fakultet u Subotici!

Politika -

Generalni direktor "Srbijagasa" godinama je tvrdio da je završio Ekonomski fakultet u Subotici, a iz ove ustanove kažu da je upisao osnovne studije, ali da ih nije završio. Godinama kasnije na istom fakultetu je upisao magistarske studije, ali ni ovaj program nije priveo kraju

Dušan Bajatović, generalni direktor JP "Srbijagas", već godinama laže o svom obrazovanju - on nije završio Ekonomski fakultet u Subotici, kao što je tvrdio, otkriva Kurir.

Dušan Bajatović
foto: Dragan Kadić

Pored toga što je svesno obmanjivao javnost, problematičan je i sam momenat kad je Bajatović "otkrio" da je završio pomenuti fakultet. U trenutku kad je najavljeno da će se direktori javnih preduzeća birati na konkursu, pre svega po stručnosti, Bajatović je poručio putem medija da će konkurisati i da je siguran u sebe, jer ima dobru biografiju - on je elektroinženjer i diplomirani ekonomista.

Crno na belo

Bajatoviću je u zvaničnoj biografiji pisalo da je inženjer elektrotehnike i diplomirani ekonomista, ali ne i gde je završio studije. Kad je u martu 2016. gostovao na televiziji N1, jedno od pitanja bilo je upravo to - gde je završio fakultet, na šta je Bajatović rekao da je "završio Ekonomski fakultet i Višu elektrotehničku u Subotici". Prvi čovek "Srbijagasa" je tada rekao i da nema problem s konkursom, koji je najavljen, da će se na njega prijaviti, "jer ima dobru biografiju".

- Tada me preporučila politika (kad je prvi put postao direktor ovog JP), danas me preporučuje struka, ja sam elektroinženjer i diplomirani ekonomista - rekao je tada Bajatović. Međutim, odgovori Ekonomskog fakulteta u Subotici pokazuju drugačije. Bajatović jeste bio njihov student, ali nikad nije priveo kraju ni osnovne ni magistarske/master studije, koje je kasnije upisao.

intervju, pitanja
foto: Kurir

- Dušan Bajatović je bio student na osnovnim studijama Ekonomskog fakulteta u Subotici. Imenovani je bio upisan u školskoj 1994/1995. Dušan Bajatović nije završio osnovne studije na Ekonomskom fakultetu u Subotici - navedeno je u odgovoru Stevice Divnića, rukovodioca studentske službe Ekonomskog fakulteta u Subotici.

Zanemeo

Pored osnovnih studija, Bajatović je, godinama kasnije, pokušao da završi magistarske studije na ovom fakultetu, ali ni taj stepen nije priveo kraju.

intervju, pitanja
foto: Kurir

- Imenovani (Dušan Bajatović) na Ekonomskom fakultetu u Subotici prvobitno je upisao magistarske studije u školskoj 2005/2006, a potom je izvršio prepis na master akademske studije u školskoj 2011/2012. Status studenta na master akademskim studijama prestao je zbog neupisivanja naredne školske godine. Status studenta na master akademskim studijama ponovo je stekao od školske 2015/2016. godine, a zbog neupisivanja naredne školske godine, imenovani je izgubio status studenta na Ekonomskom fakultetu u Subotici, tako da počev od školske 2016/2017. nema status studenta. Imenovani nije završio studije na Ekonomskom fakultetu u Subotici - navodi se u drugom mejlu sa Ekonomskom fakulteta u Subotici, a koji je potpisao Aleksandar Čučković, v. d. dekana.

U prilog celoj ovoj tezi - o laganju o završenom Ekonomskom fakultetu u Subotici, idu i podaci o obrazovanju koje je Bajatović nedavno naveo u prijavi za doktorske studije. Na Tviteru su objavljene fotografije dela Bajatovićeve prijave, a kod odeljka o osnovnim studijama stoji da je završio Agromenadžment na Univerzitetu primenjenih nauka (Fakultet za menadžment, Zajačar). Navedeno je i da je osnovne studije na pomenutom fakultetu upisao 1999, a završio 2003. Bajatović nije odgovorio na poziv Kurira.

Kurir/K.Blagović

Ovo nije slagao

Višu tehničku jeste završio

Sa druge strane, kad je reč o obrazovanju na Višoj (tehničkoj) elektrotehničkoj školi, Bajatović nije slagao.

- Na vaš zahtev od 28. 5. 2021, a u vezi s pribavljanjem informacija od javnog značaja za Dušana Bajatović, dajemo vam odgovore na postavljena pitanja: Dušan Bajatović je bio student Više tehničke škole u Subotici.

Višu tehničku školu u Subotici, drugu godinu (prelaz s Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu), upisao je 21. 11. 1997. godine - školska 1997/1998. godina. Bajatović Dušan je Višu tehničku školu u Subotici završio 3. 2. 2000. godine - navedeno je u odgovoru iz ove ustanove.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track