Najnovije vesti

PREDSEDNIK O SITUACIJI U BIH Ostao bez reči posle izjave Izetbegovića da Srbi ne bojkotuju institucije nego hoće ranije na odmor?!
Foto: Printscreen/Tanjug

Bez komentara!

PREDSEDNIK O SITUACIJI U BIH Ostao bez reči posle izjave Izetbegovića da Srbi ne bojkotuju institucije nego hoće ranije na odmor?!

Politika
13:50h

BEOGRAD - Pratimo događanja u BiH, ne možemo Republiku Srpsku da ostavimo bez podrške... Želimo mir, atmosfera je najuzavrelija od potpisivanja Dejtona - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Palati Srbija obrativši se medijima posle sastanka s mladim sportistima s KiM, iz RS i dijaspore.

On je dodao i da u svetlu najnovijih događaja u BiH s Bošnjacima moramo da izgradimo bratske odnose i izgradimo dijalog a ako ne budemo dovoljno pametni da to uradimo, onda ćemo biti krivi i jedni i drugi.

Predsednik Srbije je rečima "nemam komentar" odreagovao na izjavu Bakira Izetbegovića da Srbi ne bojkotuju institucije BiH nego hoće ranije na kolektivni odmor - avgustovske ferije.

- Nepodnošljiva lakoća odgovornosti... Nemam komentar... Plašim se da je situacija mnogo ozubiljnija - rekao je Vučić i dodao da je vreme da Srbi, Bošnjaci i Hrvati počnu da razgovaraju a ne da delaju jedni protiv drugih.

- A šta ćemo da dobijemo nekim novim sukobom, šta će da dobije bilo ko od nas - rekao je Vučić i dodao da apeluje na mir i da razgovaramo.

Aleksandar Vučić, mladi sportisti
foto: Printscreen/Tanjug

Podsetimo, Predsednik Aleksandar Vučić ugostio je danas mlade sportiste sa Kosova i Metohije, iz Republike Srpske i dijaspore, učesnike kampa "Srbija te zove 2021", poručujući im da je je Srbija njihova otadžbina.

Na prijemu u Palati Srbija bilo je više od 200 dece, a među njima i Jovana Janićijević iz Kosovske Mitrovice koja je predsedniku Vučiću uručila prigodan poklon - majicu sa potpisima svih kampera.

Predsednik je onima koji, kako je istakao, govore da Srbi i Republika Srpska gube, poručio da "nikada nije dobio i pobedio onaj kome j je stranac pomagao u nametanju odluka o Srbima. Stava je da Bošnjaci, Hrvati i Srbi treba sami da donose odluke u BiH o tome kako dalje i kako da nam svima bude bolje.

"Nama je mir ne samo delotvoran i blogorodan, već je i uslov svakog napretka. Srbija je uspela da od zemlje gubitnika postane zemlja među najboljima u Evropi. Ko će da investira u fabrike, ako nemamo mir. Ko će da dobije sukobom", upitao je Vučić. Onima koji u BiH neguju retoriku sukoba poručio je i da se nada da će, kada o tome razmišljaju, misliti i o tome da to neće pogoditi nekog drugog, već svakog od nas. "Zato ja apelujem na mir da u narednih pet deset godina uspostavimo najpre prijateljške, a onda bratske odnose sa Bošnjacima, jer ako te ne učinimo bićemo krivi i jedni i drugi', naveo je Vučić.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track