Najnovije vesti

VULIN O OPTUŽNICI PROTIV BELIVUKA I NJEGOVE GRUPE: Jedva čekam da bude podignuta, to su sadističke ubice i krvoloci
Foto: Zorana Jevtić

biće podignuta u zakonskom roku

VULIN O OPTUŽNICI PROTIV BELIVUKA I NJEGOVE GRUPE: Jedva čekam da bude podignuta, to su sadističke ubice i krvoloci

Politika
10:47h

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da će optužnica protiv Veljka Belivuka i njegove kriminalne grupe biti podneta u zakonskom roku i da ima dovoljno dokaza da budu osuđeni na doživotnu robiju, kao i da se neće stati sa istragom i da će svi koji su povezani sa Belivukom grupom biti uhapšeni.

''Jedva čekam da bude podignuta optužnica. Prvo, treba izdržati pljuvanje i blato u koje nas oni valjaju, a drugo, da Srbija vidi sabrano i na jednom na mestu kakvog zla smo je oslobodili'', rekao je Vulin za TV Pink.

On je kazao da nije čitao optužnicu, ali da ima poverenja u tužioca za organizovani kriminal Mladena Nenadića da će napraviti ''vrhunsku'' optužnicu jer kako kaže, postoji obilje dokaza za zločine koje je ta kriminalna grupa počinila.

''I predsednik Vučić, i ja, svi smo znali u šta se upuštamo, da to nisu obični kriminalci već sadističke ubice i krvoloci, teško je naći primer za to što su radili. Znali smo da će lagati i koga će napadati, prvo predsednika Vučića, a onda mene, spremni su da učine sve da nas nekako umanje'', rekao je ministar.

Dodao je da će, kada bude podignuta optužnica, svi koji se ''raduju iskazima Belivuka, Miljkovića i ostalih, moći da pročitaju šta je istina i da se odrede prema istini.

Komentarišući to što pojedini mediji kao relevantan stav prenose iskaz člana Belivukove grupe, Marka Miljkovića o vezama sa Vulinom, ministar navodi da je Miljkovićeva izjava data integralno, ali da se prenosi u delovima da bi, kako kaže, duže trajala i da bi više puta mogli da napadnu njega i predsednika Vučića.

''Biće tu još izjava dok se ne podigne optužnica. Ako je potrebno, Tužilaštvo uvek može da me pozove, rado ću se odazvati'', rekao je Vulin.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track