VUKOVI BATINAŠI: Jeremićevi saborci psovali, polivali vodom i pesničili gradonačelnika Bora! VIDEO
Foto: Printscreen

Skandal

VUKOVI BATINAŠI: Jeremićevi saborci psovali, polivali vodom i pesničili gradonačelnika Bora! VIDEO

Politika -

Na skupu meštana i predstavnika lokalne samouprave i Ministarstva rudarstva, došlo je do incidenta kada su članovi Narodne stranke, među kojima je bio i Aleksić, prvo verbalno napali gradonačelnika Bora Aleksandra Milikića, a potom ga je jedan od njih gađao u glavu plastičnom flašom i nasrnuo pesnicama na njega

U Krivelji, gde su se danas okupili meštani i predstavnici lokalne samouprave i Ministarstva rudarstva i energetike, došlo je do incidenta - članovi Narodne stranke, među kojima je bio i Miroslav Aleksić, prvo su se verbalno sukobili sa gradonačlenikom Bora Aleksandrom Milikićem, a onda je jedan od predstavnika NS nasrnuo na Milikića i polio ga vodom.

Vuk Jeremić, Predsedništvo
foto: Facebook Printscreen

U izjavi za TV Kurir, Milikić kaže da se sa njim, kada je krenuo u toalet, najpre verbalno sukobila grupa ljudi, među kojima su bili pojedini odbornici opozicije u borskom parlamentu, a potom ga je jedan od mladića, čiji mu je identitet nepoznat, napao fizički. Polio ga je vodom, gađao u glavu plastičnom flašom, psovao i potom nasrnuo pesnicama na njega. Veći incident je sprečen zahvaljujući prisebnosti meštana okupljenih u sali. Mladić je udaljen iz sale u kojoj se održavao zbor, a gradonačelnik Bora je nastavio razgovor sa meštanima.

00:38

pokrivalica napad na gradonacelnika Bora

Na skupu, kome je prisustvovao i Dejan Milijanović, pomoćnik ministra rudarstva, bilo je reči o kompletnom preseljenju sela na neku drugu lokaciju zbog širenja rudnika. Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović osudila je "nasilje predstavnika Narodne stranke i fizički napad na gradonačelnika Bora Aleksandra Mliikića na današnjem zboru meštana Krivelja". Kako je navela, predstavnici NS nisu otišli u Bor zbog građana nego zbog svojih političkih intresa.

00:44

Izjava Aleksandar Milikic gradonacelnik Bora

- Kad dođete nepozvani na zbor meštana jednog naselja, koji pokušavaju da se na njemu dogovore o načinu rešavanja svojih životnih problema, da biste se s nekim fizički obračunali, onda je jasno da niste tu zbog građana, nego zbog svojih političkih interesa - navela je Mihajlovićeva, kao i da je "posebno licemerno da se danas predstavnici NS pojavljuju u Boru sa lažnom brigom za građane, a dok su bili na vlasti, nije ih zanimala sudbina RTB Bora ni da li će ta kompanija opstati ili ne".

Zorana Mihajlović
foto: Ministarstvo energetike i rudarstva

- Zahvaljujući državi i strateškom partneru, danas ova kompanija posluje stabilno i ulaže u razvoj i ekološke projekte, a u istočnoj Srbiji se otvaraju novi, moderni, zeleni rudnici, kakav će biti rudnik „Čukaru Peki - navela je ministarka.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track