Ničić ostaje gradonačelnik: Neću sedeti u parlamentu

Ničić ostaje gradonačelnik: Neću sedeti u parlamentu

Politika -
Na pitanje da li će se žaliti sudu u Strazburu, Ničić je odgovorio da je predao taj predmet advokatskoj kancelariji u Novom Sadu koja će se time baviti

BEOGRAD - Gradonačelnik Zaječara i poslanik Ujedinjenih regiona Srbije u Skupštini Srbije Boško Ničić izjavio je danas da će ostati na čelu Zaječara, a da neće obavljati funkciju u parlamentu.

"Nemam nikakvu dilemu da ću ostati na čelu grada, da neću sedeti u parlamentu", rekao je Ničić, gostujući na TV Pink.

Ničić je rekao da ne zna zašto bi podnosio ostavku na mesto prvog čoveka Zaječara i da je to poslednje što će uraditi.

Ničić je istakao da još uvek nije dobio nikakav dopis od Agencije za borbu protiv korupcije koja je pokrenula postupak protiv njega i gradonačelnika Loznice i Pirota, koji su istovremeno i poslanici u Skupštini Srbije, zbog sumnje da su stupili na drugu funkciju bez saglasnosti Agencije čime su prekršili zakon.

Ničić je najavio da će onoga trenutka kada dobije dopis, podneti ostavku i da neće biti problem ni da to učine i gradonačelnici Pirota i Loznice, koji su takođe, iz URS-a i koji se, takođe, terete da su stupanjem na drugu funkciju bez saglasnosti Agencije prekršili član 28 stav 4 Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije.

Tim članom je propisano da javnim funkcionerima koji povrede član 28 stav 4, druga funkcija (funkcija gradonačelnika), prestaje po sili zakona.

Ničić je naveo da se zakoni moraju poštovati i da nikada nije rekao da neće poštovati zakon.

On je rekao da su pre mesec ili mesec i po dana predstavnici URS-a razgovarali sa koalicionim partnerima sa kojima su formirali vladu i dogovorili da se izmeni zakon koji nije dobar i upitao zašto gradonačelnik Kruševca koji je iz SNS-a nije podneo ostavku.

Na pitanje da li će se žaliti sudu u Strazburu, Ničić je odgovorio da je predao taj predmet advokatskoj kancelariji u Novom Sadu koja će se time baviti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track