DA LI TREBA DA IM SE IZVINIM I ZATO ŠTO NEĆE DA MI PRODAJU HLEB? Dragica Gašić žestoko odgovorila na SRAMAN ZAHTEV albanskih NVO
Foto: Kancelarija za KiM

kim

DA LI TREBA DA IM SE IZVINIM I ZATO ŠTO NEĆE DA MI PRODAJU HLEB? Dragica Gašić žestoko odgovorila na SRAMAN ZAHTEV albanskih NVO

Politika -

Dva meseca već traje borba jedine srpske povratnice u Đakovicu Dragice Gašić za opstanak u svom rodnom gradu.

Hrabra žena navodi da nema "ni san ni dan" i da joj je svakodnevnica "neizvesna i puna strepnje, ali da se ne predaje". Na poruke da bi trebalo da se izvini Albancima u Đakovici poručuje da ne zna zašto bi to radila.

- Kad sam se vratila bila sam srećna, bez obzira na nemir koji sam osećala u duši, znala sam da neće biti lako, ali se moja svakodnevnica pretvorila u košmar. Ne mogu da razumem da neko misli da ima pravo da me istera iz sopstvenog stana i grada - kaže Gašić.

Poslednje obijanje stana joj je unelo dodatni nemir i brigu. Planira da ide u Smederevsku Palanku zbog lečenja i pita se šta će zateći po povratku u Đakovicu.

Razvaljena vrata je zamenila sobnim vratima koja joj je iz svoje spavaće sobe poslao, kako Dragica kaže, pobratim iz Kline Petko Pešić.

- To su sobna vrata, ne znam ko mi kuca, sa kakvim namerama, plašim se i da me neko ne prevari i lažno se predstavi. Policija ispred zgrade brine o mojoj bezbednosti, korektni su, ali su tu samo kad sam ja u stanu - kaže Gašić.

Dodaje da joj je stan obijen kad je bila u poseti sestri pa se plaši da se to opet ne ponovi.

- Napeta sam i nervozna i od poslednjeg obijanja stana i uplašena - kaže Gašić.

Zahvaljujući dobrim ljudima i Kancelariji za KiM stan je opremljen ponovo i ima sve što joj je potrebno.

Za Dragicu je Đakovica zabranjeni grad, prilikom pokušaja da u obližnjem marketu kupi namirnice, kasirka joj je prenela poruku vlasnika da ne dolazi više jer ima probleme sa sugrađanima.

- Gazda je rekao da ne dolazim jer je u velikim kreditima i ne želi da ima probleme zbog mene - kaže Gašić.

Isto se dogodilo i u pekari gde joj je takođe rečeno da ne dolazi.

- Bila mi je iz Prištine neka kao nevladina organizacija i novinari i kad sam im ispričala za market nisu mi verovali. Neka žena je insistirala da odemo zajedno u market što sam i učinila. Gazda joj je samo ponovio ono što sam vam već rekla - priča Gašić.

Kako nema nikakav kontakt sa svojim sugrađanima, Gašić nije znala da mnogi od njih, kao i mnoge nevladine organizacije, očekuju da se Albankama u Đakovici "izvini iako za ništa nije kriva“.

Rekla je šokirano "ne razumem".

- Ti koji misle da ja treba da se izvinjavam neka dođu da mi to kažu u lice. Zbog čega da se izvinjavam? Šta sam uradila? Ili možda treba da im se izvinim što sam došla na svoj prag, što su mi obili stan, polomili roletne i prozore, što ne mogu da ugradim vrata, uđem u prodavnicu i izađem na ulicu. Ja se nikome neći izvinjavati! To od mene neće dočekati, sramota, treba oni meni da se izvine - rekla je Gašić vidno uzbuđena.

(Kurir.rs/Kosovo online)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track