VUČIĆ SPUSTIO PLENKOVIĆA: Uporedićemo se na kraju godine da vidimo ko vodi jalovu politiku, a Jasenovac i Oluju NEĆEMO ZABORAVITI
Foto: TV Pink Printscreen

reakcija

VUČIĆ SPUSTIO PLENKOVIĆA: Uporedićemo se na kraju godine da vidimo ko vodi jalovu politiku, a Jasenovac i Oluju NEĆEMO ZABORAVITI

Politika -

Presednik Aleksandar Vučić osvrnuo se tokom posete Vladičinom Hanu i na provokativne izjave najviših hrvatskih zvaničnika tokom obeležavanja zločinačke akcije "Oluja" u Kninu.

Vučić je na pitanje da prokomentariše izjave hrvatskog premijera Andreja Plenkovića da Srbija "vodi jalovu politku" i da bi trebalo da se "okrene zaboravu" naglasio da naša zemlja neće nikada pristati na zaboravljanje zločina.

- Vidi se po rezultatima ko vodi jalovu politiku. Možemo da se uporedimo na kraju godine pa da vidimo. Želimo najbolje odnose sa Hrvatskom, ali nećemo da zaboravimo ni Jasenovac, ali ni "Oluju". Nećemo ni da se stidimo naših žrtava - rekao je Vučić.

Hrvatski premijer, podsetimo, rekao je danas da nikada neće dopustiti da se dovodi u pitanje "legitimnost Oluje i odbrambeni karakter Domovinskog rata" i pozvao Srbiju da se okrene politici pomirenja.

- Velikodušnost u pobedi ne znači da ćemo ikad ikome dopustiti da dovodi u pitanje legitimnost "Oluje" ni odbrambeni karakter Domovinskog rata. To je poruka i našoj susednoj zemlji Srbiji koja je trebalo da napusti jalovu retoriku prošlosti i da se suoči sa svojom odgovornošću i okrene politici pomirenja i budućnosti - rekao je Plenković.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track