PROTERIVANJE I STRADANJE SRBA: Od Kravice, Srebrenice, Oluje do Kosova i Metohije pale su nevine srpske žrtve
Foto: Kurir TV

PROTERIVANJE I STRADANJE SRBA: Od Kravice, Srebrenice, Oluje do Kosova i Metohije pale su nevine srpske žrtve

Politika -

U novijoj istoriji Srba, od devedesetih do 2000. godine, desili su se brojni zločini u kojima je stradao nedužan srpski narod. Počevši od Krvavog Uskrsa na Plitvicama, 1991. koji se smatra prvom ozbiljnijom eskalacijom situacije u jugoslovenskim ratovima, Zadarske kristalne noći, pokolja u Kravicama na Božič 1993, stradanje Srba u okolini Srebrenice, etničkog čišćenja u oružanim akcijama "Bljesak" i "Oluja" u kojoj je sa ognjišta proterano više od 220.000 Srba i ubijeno više od 1.800, zločini su se samo nastavljali. Sukobi u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini nisu bili kraj patnji srpskog naroda i proterivanja sa zemlje i domova. Nastupili su napadi na Kosovu i Metohiji, zločinačke akcije OVK, a zatim i NATO bombardovanje.

Dokle idu srpska stradanja? Koliko su nas unazadili ratovi? Kako su ljudi doživeli bežanje u traktorskim kolonama pred naoružanim neprijateljem?

Gosti Usijanja dana su: Danica Marinković, sudija u slučaju Račak, prof. Miloje Pršić, vojni istoričar, Jovo Kablar, nekadašnji predsednik opštine Knin, proteran u "Oluji".

Urednica i voditeljka: Silvija Slamnig.

Usijanje dana možete gledati večeras od 20 časova na Kurir televiziji!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track