VULIN: Džaferoviću, izruči Orića i kaži ko je pokušao da ubije Vučića!
Foto: Beta/Ministarstvo odbrane Srbije/Damir Banda, Profimedia

Ministar o nejednakim aršinima člana Predsedništva BiH

VULIN: Džaferoviću, izruči Orića i kaži ko je pokušao da ubije Vučića!

Politika -

Džaferović voli da glumi žrtvu, ali kada gluma prođe, ostane istina, a istina je da Naser Orić ima Interpolovu poternicu izdatu u Srbiji

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin pozvao je juče člana Predsedništva BiH Šefika Džaferovića „da izruči Srbiji Nasera Orića“ i da kaže ko je u Srebrenici pokušao da ubije predsednika Srbije Aleksandra Vučića!

Vulin je, povodom zahteva za izručenjem Duška Kornjače, optuženog za ratne zločine u BiH, koji je Beograd odbio, rekao da je poternica protiv Nasera Orića izdata u Srbiji, ali da Orić ni za jedan zločin počinjen protiv Srba u Bosni i Hercegovini nije odgovarao.

Aleksandar Vulin
foto: Stefan Jokić

Vulin je pozvao bošnjačkog člana Predsedništva BiH da kaže ko je u Srebrenici pokušao da ubije predsednika Vučića, jer je istina da su pokušali da ubiju tadašnjeg premijera Srbije u Srebrenici, gde je došao kako bi odao poštu žrtvama, ali da nijedan bošnjački lider nije pokazao poštovanje prema srpskim žrtvama.

- Džaferović voli da glumi žrtvu, ali kada gluma prođe, ostane istina, a istina je da Naser Orić ima Interpolovu poternicu izdatu u Srbiji i istina je da ni za jedan zločin nije odgovarao - kazao je ministar unutrašnjih poslova.

Podsetimo, predsednik Vučić je, komentarišući navode da Srbija štiti ratne zločince, naglasio je da niti želi, niti ima pravo ni po jednom zakonu Republike da država isporuči Kornjaču.

- On je od 2007. godine u Srbiji, a sada ima državljanstvo Srbije. Sada je ugledan lekar u KC Vojvodine. Ne mogu da me nateraju da isporučim Srbe - kazao je Vučić.

Kurir.rs/ J. Mladenović Foto: Beta/Ministarstvo odbrane Srbije/Damir Banda, Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track