SERIJA SUSRETA NA ANDRIĆEVOM VENCU, PREDSEDNIK SA ZORČIČEM Poseta slovenačke delegacije Srbiji potvrda prijateljstva dveju zemalja
Foto: Instagram Printscreen/Budućnost Srbije

predsedništvo

SERIJA SUSRETA NA ANDRIĆEVOM VENCU, PREDSEDNIK SA ZORČIČEM Poseta slovenačke delegacije Srbiji potvrda prijateljstva dveju zemalja

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik parlamenta Slovenije Igor Zorčič saglasili su se danas u Beogradu da je poseta slovenačke delegacije potvrdila prijateljstvo i partnerstvo dve zemlje.

Vučić je ukazao na značaj parlamentarne saradnje i svih drugih oblika srpsko-slovenačkih veza, posebno u oblasti ekonomije, u kojoj se ostvaruje sve više ulaganja na obe strane, saopštio je kabinet predsednika Srbije.

On je, kako se navodi, istakao i značaj podrške Slovenije evropskom putu Srbije, posebno tokom šestomesečnog slovenačkog predsedavanja Evropskoj uniji, započetog 1. jula.

Zorčič, predsednik Državnog zbora Slovenije, rekao je da je proširenje EU na Zapadni Balkan jedan od prioriteta slovenačkog predsedavanja Uniji i da Ljubljana pridaje veliki značaj održavanju Samita EU i Zapadnog Balkana, navodi se u saopštenju.

On je pozdravio inicijativu Otvoreni Balkan, u kojoj učestvuju Srbija, Severna Makedonija i Albanija, kao način za bližu saradnju u regionu, dodaje se u saopštenju.

Predsednik Srbije imao je danas niz sastanaka na Andrićevom vencu...

Vučić i Lundin: Prioritet u odnosima Srbije i Švedske jačanje različitih oblika saradnje

Vučić je primio u oproštajnu posetu ambasadora Švedske Jana Lundina, sa kojim se saglasio da prioritet u odnosima dve zemlje treba da bude jačanje političkog dijaloga i različitih oblika saradnje, sa naglaskom na ekonomske veze. Lundin je rekao da je tokom boravka u Srbiji bio "svedok značajnog ekonomskog napretka i doprinosa Srbije regionalnoj saradnji", saopštio je Vučićev kabinet.

Vučić je izrazio nadu da bi više kompanija iz Švedske moglo da se opredeli da investira u Srbiji, navodi se u saopštenju. On je Lundinu izrazio zahvalnost "za upečatljiv doprinos razvoju odnosa dve zemlje", a Švedskoj za spremnost da podrži evropski put Srbije. Vučić i Lundin su razgovarali i o nizu regionalnih i globalnih pitanja, dodaje se u saopštenju.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track