SELAKOVIĆ I KOFOD: Srbija i Danska imaju potencijala za razvoj odnosa
Foto: Beta/Milan Obradović

Ministri spoljnih poslova Srbije i Danske

SELAKOVIĆ I KOFOD: Srbija i Danska imaju potencijala za razvoj odnosa

Politika -

BEOGRAD - Ministri spoljnih poslova Srbije i Danske Nikola Selaković i Jepe Kofod saglasili su se danas da dve države imaju potencijala za razvoj odnosa, ocenjući dosadašnju saradnju kao jako dobru.

Nakon sastanka u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije, Selaković je novinarima kazao da je bilo reči o jačanju političkog dijaloga i ekonomske saradnje, ali i pitanju migracija.

Prema njegovim rečima, on je upoznao ministra Kofoda sa inicijativom Otvoreni Balkan, za koju je kazao da je prilika za sve države u regionu da se fokusiraju na budućnost.

Nikola Selaković, Jepe Kofod
foto: Beta/Milan Obradović

Selaković je naveo da su diplomatski odnosi Srbije i Danske stari više od 100 godina i zahvalio je Kofodu zbog izjava da Srbija pripada evropskom krugu porodica.

Kofod je kazao novinarima da Danska i Srbija treba da budu što otvorenije, navodeći da je imrpesioniran otvorenošću Srbije, kao i željom i spremnošću za saradnju. Kako je kazao, Srbija u oblasti evrointegracija može mnogo da nauči od Danske.

On je naveo da se Srbija obavila dobar posao tokom pandemije kovida-19. Zahvalio je Selakoviću na dočeku i pozvao ga u posetu Kopenhagenu.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track