ALEKSANDAR VULIN: Srbija neće napustiti RS i ne snosi odgovornost za posledice Džaferovićeve srbomrzačke politike
Foto: MUP Srbije

saopštenje

ALEKSANDAR VULIN: Srbija neće napustiti RS i ne snosi odgovornost za posledice Džaferovićeve srbomrzačke politike

Politika -

"Niko nije više uradio na destabilizaciji Bosne i Hercegovine od Šefika Džaferovića i njegovog zahteva da Šmit smeni legitimno izabranog predstavnika Srba u Predsedništvu BiH Milorada Dodika.

Kada je prestao da izigrava žrtvu, Džaferović je pokazao lice dželata i Bosne i Hercegovine i mira. Ako međunarodna zajednica ne zaustavi napade na srpske predstavnike i ako hitno ne zaštiti dejtonski poredak, snosiće odgovornost za buduću nestabilnost u Bosni i Hercegovini. Pokušaj oduzimanja prava Srbima u Republici Srpskoj da odlučuju sami o sebi i da imaju svoje izabrane predstavnike je potez koji dovodi u pitanje samo postojanje BiH i ugrožava mir u celom regionu.

Srbija neće ostaviti Republiku Srpsku i Srbe u BiH bez zaštite i podrške i ne snosni nikakvu odgovornost za posledice huškačke i srbomrzačke politike Džaferovića. Džaferović priziva nesreću svim narodima u BiH, nadam se da će biti zaustavljen pre nego bude prekasno ako već i nije", odgovorio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin bošnjačkom članu Predsedništva BiH Šefiku Džaferoviću koji je pozvao danas visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita da pokrene pitanje smene srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track