susret u sedištu sps

ZAVRŠEN SASTANAK RUKOVODSTAVA SNS I SPS! Dačić: Spremni smo da nastavimo saradnju! IZBORI 3. APRILA SLEDEĆE GODINE! FOTO VIDEO

Politika -

U sedištu Socijalističke partije Srbije održan je sastanak rukovodstava SNS i SPS posvećen nastavku saradnje dve stranke u realizaciji ciljeva državne i nacionalne politike, kao i pripremama za predstojeće izbore.

1 / 6 Foto: Aleksandra Čolić

Srpska napredna stranka spremna je za nastavak saradnje sa SPS-om saopštio je Ivica Dačić nakon sastanka.

- Razgovarali smo o ciljevima, politici, očuvanju Kosova i Metohije, nacionalnim interesima. Zajednička odluka, koju je i predsednik Vučić rekao na sastanku, da je on spreman za nastavak saradnje sa nama. Takođe, i mi smo spremni da nastavimo saradnju sa SNS - rekao je Dačić.

On je istakao da datum izbora nije nikakva tajna i da će oni biti održani 3. aprila naredne godine.

Aleksandar Vučić
foto: Aleksandra Čolić

- Nema mnogo termina, da li će biti 3. ili koju nedelju pre ili posle, to je nešto što nas čeka.

- Razgovarali smo o ciljevima, politici, očuvanju Kosova i Metohije, nacionalnim interesima. Zajednička odluka, koju je i predsednik Vučić rekao na sastanku, da je on spreman za nastavak saradnje sa nama. Takođe, i mi smo spremni da nastavimo saradnju sa SNS - rekao je Dačić

Ivica Dačić
foto: Aleksandra Čolić

- Kada su u pitanju izbori, mi smo utvrdili da je najbolje da se kandiduje jedan zajednički kandidat. Jasno je da ne planiramo da podržimo nekog sekretara ili potpredsednika, već predsednika SNS kao kandidata za predsednika Srbije. Međutim, ta tema nije bila danas na stolu, samo smo razgovarali o zajedničkom pristupu, a kakvu će formu taj pristup imati, nismo utvrdili do kraja.

Dačić je rekao da je u interesu Srbije da se saradnja dve stranke nastavi.

Na kraju obraćanja je rekao i da se sve dogovoreno odnosi i na njihove koalicione partnere, stranku "Jedinstvene Srbije".

Ivica Dačić
foto: Aleksandra Čolić

U delegaciji SNS su i premijerka Ana Brnabić, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević kao i funkcioner naprednjaka Aleksandar Šapić, a dočekao ih je u centrali socijalista lider te partije Ivica Dačić.

Najavljeno je da će se po završetku razgovora, Vučić i Dačić obratiti novinarima.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja