Najnovije vesti

SASTALI SE PREMIJERKA BRNABIĆ I KURC: Za Srbiju izuzetno značajno pitanje da postoji stabilnost u regionu
Foto: Printscreen/Instagram

kancelar austrije došao u beograd

SASTALI SE PREMIJERKA BRNABIĆ I KURC: Za Srbiju izuzetno značajno pitanje da postoji stabilnost u regionu

Politika

Kancelar Austrije Sebastijan Kurc izjavio je danas u Beogradu, u razgovoru sa premijerkom Srbije Anom Brnabić, da očekuje značajne austrijske investicije na srpskom tržištu u skoroj budućnosti, zahvaljujući "ne samo dobrom ekonomskom, već i političkom partnerstvu".

On je naveo da će Austrija i u budućnosti predstavljati važnog partnera Srbiji u okviru Evropske unije i pružati pomoć i podršku po svim, za našu zemlju ključnim pitanjima, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Dodao je da Austrija podržava dijalog Beograda i Prištine, koji je ocenio kao veoma "značajan proces i presudan za stabilnost i napredak regiona".

Ana Brnabić, Sebastian Kurc
foto: Printscreen/Instagram

Premijerka Brnabić je zahvalila na konstruktivnoj podršci i pomoći koju Austrija pruža u procesu evropskih integracija i dodala da će Srbija "i u budućnosti znati da ceni i poštuje ovo partnerstvo i snažno zalaganje Austrije unutar Evropske unije za evropski put Srbije i Zapadnog Balkana".

Naglašavajući da je za Srbiju stabilnost regiona izuzetno značajno pitanje, predsednica vlade izrazila je zabrinutost zbog aktuelne situacije u pregovorima Beograda i Prištine, neuspeha u implementaciji dogovorenog Briselskim sporazumom i zbog sigurnosti srpskog i nealbanskog stanovništva na Kosovu, a zbog učestalih napada, navodi se u saopštenju.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja