SNAJPERISTI TREBALO DA SPREČE USTOLIČENJE JOANIKIJA: Patrijarh Porfirije na Instagramu otkrio da se spremao NAJGORI SCENARIO
Foto: Ana Paunković, Nemanja Nikolić, Shutterstock

šokantno

SNAJPERISTI TREBALO DA SPREČE USTOLIČENJE JOANIKIJA: Patrijarh Porfirije na Instagramu otkrio da se spremao NAJGORI SCENARIO

Politika -

BEOGRAD - Poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) patrijarh Porfirije saopštio je da su u "videokrugu bili neki ljudi" koji su ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija "nameravali da spreče snajperskom puškom".On je na svom instagram profilu naveo, uz sliku sa aerodroma, da se rastaje, nada se ne zadugo, "sa ovom blagoslovenom zemljom (Crnom Gorom) i narodom, sa dvostrukim osećanjem".

"Srećan sam veoma jer smo izvršili delo Crkve, ustoličili mitropolita po volji Crkve i naroda ove episkopije, naroda koji dubinski voli Svetosavsku Crkvu. Ali sam i više nego tužan, čak užasnut činjenicom da su u videokrugu bili neki ljudi koji su taj čin ljubavi prema svima nameravali da spreče snajperskom puškom", rekao je patrijarh Porfirije.

On je zahvalio svima i naveo da moli za oproštaj sve koji su na bilo koji način povredjeni.

"Molim se Gospodu za ovu zemlju, za ovaj narod i za sve ljude i molim njih da se mole za mene, jer su oni bliži Bogu", poručio je patrijarah Porfirije.

Patrijarh Porfirije ustroličio je danas mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u Cetinjskom manastiru gde je su stigali helikopterom zbog nemira i blokade puteva koji vode ka Cetinju.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track