DAN NAKON NEREDA NA CETINJU Dajković: Ovo je pobeda nad ostacima režima Mila Đukanovića!
Foto: Youtube/Printscreen

POLITIKA

DAN NAKON NEREDA NA CETINJU Dajković: Ovo je pobeda nad ostacima režima Mila Đukanovića!

Politika -

Vladislav Dajković, politikolog iz Crne Gore, ocenjuje za Kurir da je danas, dan nakon nereda na Cetinju, veliki sveti dan za građane, dan kada je ustoličen mitroplit crnogorsko-primorski Joanikije uprkos svim ružnim scenama kojima smo svedočili prethodnih dana.

Vladislav Dajković
foto: Youtube/Printscreen

- Ovo je pobeda nove vlasti nad ostacima režima Mila Đukanovića koji su pokušali faktički da izvedu državni udar. Ipak, ta pobeda će biti potpuna tek onda kada se Đukanović nađe iza rešetaka, jer dokle god je on na slobodi, Crna Gora će biti zarobljena - poručio je Dajković.

No, sama činjenica da je savetnik Mila Đukanovića, nekadašnji prvi čovek Uprave policije Veselin Veljović priveden tokom protesta na Cetinju zbog napada na policajce je pomak, smatra Dajković.

Mitropolit Joanikije, Cetinje, ustoličenje, Patrijarh Porfirije
foto: Facebook video prtscr / Vijesti.me

- Jeste pomak činjenica da je priveden, ali Veljović je trebalo da bude uhapšen još pre 15 dana kada je u kolumni koju je napisao pozvao policajce na neposlušnost čime je urušavao ustavni poredak, zakone i pozivao faktički na državni udar. Da je tada uhapšen, do svega ovoga ne bi ni došlo. Naime, na Cetinju je juče bilo najmanje Cetinjana a najviše kriminalaca iz Nikšića i ostalih gradova koje su tu dovukli. Sve u svemu, nije im uspelo planirano, danas je sve portpuno mirno, kao da se ništa nije desilo - zaključio je Dajković.

Kurir.rs/I. Ž./Foto:Youtube Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track