DAN NAKON USTOLIČENJA MITROPOLITA JOANIKIJA NA CETINJU Pavićević: Milova DPS je poražena u Crnoj Gori!
Foto: Privatna arhiva

POLITIKA

DAN NAKON USTOLIČENJA MITROPOLITA JOANIKIJA NA CETINJU Pavićević: Milova DPS je poražena u Crnoj Gori!

Politika -

Vladimir Pavićević, direktor Društva za istraživanje politike i političke teorije, za Kurir kaže da je nakon ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u cetinjskom manastiru u nedelju, jasno da je Demokratska partija socijalista Mila Đukanovića poražena u toj državi.

Dan nakon ustoličenja, tenzije su se smirile, a opšti je utisak da je jedna strana izašla kao gubitnik, i to ona koja je pokušala protestima i pretnjama da spreči da se mitropolit Joanikije ustoliči na Cetinju a to je pre svega predsednik Crne Gore Milo Đukanović, koji se i pridružio protestantima.

Vladimir Pavićević
foto: Privatna Arhiva

- Opšti je utisak u Crnoj Gori da je Milov DPS ovih dana doživeo poraz koji je možda teži od njegovog izbornog poraza prošle godine. To je i logična posledica daljeg radikalizovanja politike gospodina Đukanovića i njegovog DPS-a u poslednjih godinu dana - kaže Pavićević.

policija, policijski kordon, Cetinje
foto: Nemanja Nikolić

Ističe da je to postala opcija od koje se udaljavaju umereni birači i koja u crnogorskoj politici danas zauzima ekstremnu poziciju. - Za takvu ekstremnu poziciju je zainteresovan veoma mali broj glasača - zaključio je Pavićević.

I. Ž./ Foto/Source:Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track