Najnovije vesti

MINISTAR VULIN: Srpski svet je politički odgovor nasilju nad Srbima
Foto: Zorana Jevtić

reagovanje

MINISTAR VULIN: Srpski svet je politički odgovor nasilju nad Srbima

Politika

BEOGRAD - „Politika po kojoj se Srbi koji žive van Srbije ostavljaju da se sami bore za opstanak i politika koja se u ime Srba izvinjava za tuđe zločine jeste poražena i to na izborima u Srbiji. Grlić Radman nije našao razlog da osudi divljanje na Cetinju i ne vidi problem u nasilnim pokušajima da SPC bude jedina verska zajednica u Evropi koja pod zaštitom dugih cevi ide da se pomoli Bogu u svom manastiru, ali vidi problem u Srbiji, koja neće da ćuti pred nasiljem i poniženjem", poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin odgovarajući na izjavu hrvatskog ministra spoljnih i evropskih poslova o „srpskom svetu" koji je rekao da su takve „osvajačke politike" poražene.

„ „Srpski svet" nije poziv na sukobe, već je odgovor na političko i fizičko nasilje nad Srbima, nad ćutanjem o zločinima u Oluji, nad podsmevanjem poklanim podrinjskim Srbima. „Srpski svet" nastaje da se ne bi ponovio jasenovački genocid i nastaje da „Velika Albanija" ne prođe bez brane i otpora, da kada se Srbi u Republici Srpskoj primoravaju pod pretnjom robije da prihvate da su genocidan narod ima ko da ih okupi i ohrabri da budu jedinstveni, saopštio je MUP.

„Srpski svet" je politički mirni i nikakav drugačiji odgovor na pokušaj otimanja Kosova i Metohije, na rušenje Republike Srpske, na vraćanje ustaštva u zvaničnu politiku Hrvatske, na pokušaje da se Srbima oduzme crkva, a da se Srbi van Srbije proglase agresorima i okupatorima, a tragovi njihovog postojanja zatiru. Srbi su postali jedinstven politički narod i to im niko ne može zabraniti", poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja