ŠAPIĆ UOČI IZBORA: Ovo će biti najprljavija kampanja ikada
Foto: Kurir

neće dozvoliti podelu srpskog naroda

ŠAPIĆ UOČI IZBORA: Ovo će biti najprljavija kampanja ikada

Politika -

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Aleksandar Šapić ocenio je da će predstojeća izborna kampanja biti najprljavija ikada.

On smatra da će tako biti zato što, kako navodi, postoje ljudi koji će, ako ni nakon ovih izbora ne budu došli do rezultata, biti zauvek izbrisani sa političke scene.

"Oni će biti spremni na sve", poručuje Šapić.

Šapić je, gostujući u emisiji "Beograde, dobro jutro" na "TV Studio B" istakao da Srpska napredna stranka neće dozvolti da pojedinici zarad svojih ličnih, partikularnih političkih interesa dele srpski narod, te da će on učiniti sve da i svojim ličnim primerom pokaže da politika ne sme da bude razlog razdora među našim narodom.

- To što se mi razlikujemo po pitanju nekih političkih stavova ne sme da bude razlog naše mržnje. Pokušaću i svojim primerom da pokažem da politika ne sme da bude razlog razdora. Biće onih koji će tražiti sukobe, a mi sukobe ne želimo. Mi koji smo svesni nekih stvari moramo da pokažemo da život ne počinje i ne završava se nakon ovih izbora, bez obzira na to ko bude bio na čelu države - rekao je Šapić.

Naveo je da nam razvoj infrastrukture, ekonomije, pozicioniranje Srbije u svetu i u regionu, daje za pravo da verujemo da smo na dobrom putu.

- A onda ćemo svi zajedno, bez obzira na političko opredeljenje, pokušati da zemlju dovedemo na nivo, tako da nama više nikada niko neće moći da manipuliše ili da nas uvuče u sukobe - kaže on.

Šapić naglašava da bez Srbije danas nema stabilnog Balkana.

- Srbija može samo da bude faktor stabilnosti, mi smo danas najbroniji narod, najsnažnija ekonomija u regionu, zemlja koja ima najbrži razvoj i upravo sve ono što radimo poslednjih godina i potezi koje vučemo govore o tome da naša zemlja nikako ne može da bude faktor nestabilnosti, kao što nas optužuju - ističe Šapić.

Šapić je još jednom ponovio da je ujedinjenje srpskog naroda jedna od najvažnijih tema.

- Kada god smo imali neke ozbiljne istorijske probleme, oni su bili posledica nesloge među nama. Predsednik Vučić insistira na ujedinjenju, na pomoći srpskom narodu gde god se on nalazio. Došlo je vreme da Srbi počnu da pomažu jedni druge ne ugrožavajući bilo koga, da se ne krijemo, da se ne osećamo neprijatno kada kažemo da želimo da pomažemo naš narod, na kraju, to je i naša obaveza, Srbija kao matica svih Srba ima obavezu da vodi računa o njima gde god živeli - rekao je Šapić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track