OVAKO SU RUŠENE BARIKADE NA CETINJU: Gradonačelnik Budve dao UTOVARIVAČ: Za patrijarha i mitropolita ako treba VOZIĆU GA SAM!
Foto: Profimedia, Mitropolija Crnogorsko-primorska

saznajemo

OVAKO SU RUŠENE BARIKADE NA CETINJU: Gradonačelnik Budve dao UTOVARIVAČ: Za patrijarha i mitropolita ako treba VOZIĆU GA SAM!

Politika
21:23h

Marko Bato Carević specijalcima ustupio svoj utovarivač, kojim su razbili blokade puteva tokom ustoličenja mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru

U gotovo filmskoj akciji ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju učestvovao je i Marko Bato Carević, gradonačelnik Budve, koji je specijalcima ustupio svoju građevinsku mašinu - utovarivač, kojim su razbijene barikade, saznaje Kurir.

barikade, Cetinje, ustoličenje, komite
foto: Profimedia / Savo Prelević / AFP

Carević se, kada su ga specijalci pitali da li može da im da mašinu, ali i da li želi na taj način da uđe u celu tu priču, nasmejao i rekao da bi za patrijarha Porfirija i mitropolita Joanikija sam, ako treba, vozio utovarivač od Budve do Beograda.

I sam bi vozio - Kada su specijalci pozvali Carevića, jer su jedino njega procenili da je od poverenja i da će ići do kraja, i pitali da li sme da im da građevinsku mašinu kojom bi razbili barikade, gradonačelnik Budve se nasmejao i rekao da za patrijarha i mitropolita može sam da ide mašinom od Budve do Beograda. Rekao je: "Ako treba, za patrijarha i mitropolita i da se pogine", i ako i ne vrate mašinu, nikakav problem - kaže dobro obavešten izvor Kurira. Prvi čovek Budve je dovezao mašinu na dogovoreno mesto, gde je ona bila sakrivena narednih pet sati, a onda je vozač mašine (kasnije određen) čekao signal u strogoj tajnosti.

Cetinje
foto: Instagram Printscreen/Patrijarh Porfirije

Manevar - Pred početak akcije na barikadama su se nalazili jedan šleper hladnjače, pet automobila, gomila guma, veruje se da su istovarene iz celog jednog kamiona, koliko ih je bilo, i građevinska mašina utovarivač, njihov. Demonstranti su bili ubeđeni da ne postoji neko ko to može da prođe - ističe izvor našeg lista i dodaje: - Carevićeva mašina je probila barikade, prošla kroz upaljene gume, koje su gorele plamenom i iznad same mašine. Gradonačelnik Budve nije bio dostupan ni na jedan od brojeva poznatih redakciji.

Kurir/Katarina Blagović

Čudna odluka Veljović ne ide u pritvor, ali postoji sumnja da je napao službeno lice

Veselin Veljović
foto: Vijesti.me/Filip Roganović

Veselin Veljović, savetnik za bezbednost predsednika Crne Gore Mila Đukanovića i bivši direktor policije, neće ići u istraži zatvor, odlučilo je veće Osnovnog suda na Cetinju, prenose crnogorski mediji. Osnovni sud je odbio žalbu tamošnjeg Osnovnog državnog tužilaštva. Međutim, iako su odbili da ga pošalju u pritvor, u zaključku veća se navodi da postoji osnovana sumnja da je Veljović izvršio krivično delo napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Veruju, ipak, da Veljović neće ponoviti krivično delo "jer je neizvesna okolnost" da će se pojaviti na novim skupovima.

Nebojša Medojević tvrdi Abazović i Krivokapić garantovali Milu da ustoličenja neće biti

Nebojša Medojević, jedan od lidera Demokratskog fronta, izjavio je juče da je policija imala naređenje da ne sprečava postavljanje barikada na dan ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju 5. septembra. Medojević je rekao i da su protiv ustoličenja bili direktor Uprave policije Zoran Brđanin, ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, ali i potpredsednik vlade Dritan Abazović.

Dritan Abazović
foto: EPA/Boris Pejović

- Istina je da je Dritan Abazović čitav dan i noć ubeđivao mitropolita i patrijarha da odustanu od ustoličenja na Cetinju - rekao je Medojević za crnogorske medije. Pored toga, on je naveo i da ima pouzdanu informaciju da su Krivokapić i Abazović garantovali Milu Đukanoviću da se ustoličenje neće održati.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track