PREDSEDNIK VUČIĆ: Bazen, bazen, Kraljevčani se smeju samo na zatvoreni bazen! Dočekalo ga 4.000 ljudi, dame se tiskale za slikanje
Foto: screenshot Pink tv

Otvara se nova fabrika leoni

PREDSEDNIK VUČIĆ: Bazen, bazen, Kraljevčani se smeju samo na zatvoreni bazen! Dočekalo ga 4.000 ljudi, dame se tiskale za slikanje

Politika -

KRALJEVO - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nedeljno jutro provodi u Kraljevu gde se danas svečano otvara fabrika Leoni.

Aleksandar Vučić
foto: screenshot Pink tv

Predsednika je na gradskom stadionu dočekao veliki broj građana, više od 4.000 sa zastavama Srbije.

1 / 3 Foto: Kurir

Na samom početku obilaska i razgovora sa gradskim čelnicima govorilo se o brojnim investicijama, pre svega u zdravstvo i kovid bolnice, puteve, Moravski koridor, kargo-centar na aerodromu, kolektor, kanalizaciju, zatvoreni bazen ...

- Kraljevčani šta god im pričaš smeju se samo na zatvoreni bazen, iako je važniji auto-put. Izaći će to na 10 miliona evra, ali Kraljevo je 10. grad po veličini u Srbiji a ionako imamo malo zatvorenih bazena - dodao je predsednik kog su građani potom pozdravili aplauzom.

Aleksandar Vučić, Kraljevo
foto: Kurir

- Hvala na veličanstvenom dočeku pogotovo što sam tek u petak odlučio da ću ići u Kraljevo. Iako je 10. grad po veličini u Srbiji, Kraljevo ima veliki strateški značaj - rekao je predsednik najavivši izgradnju novih saobraćajnica i dva nova projekta:

- 25 miliona evra sa opremom za novi dijagnostički centar u Kraljevu

- 2023. godine dodajemo još 23 miliona da se obnovi bolnica Studenica i dograde kapaciteti i uradi sve što decenijama nije rađeno.

Aleksandar Vučić, Kraljevo
foto: screenshot Pink tv

Predsednik je najavio brzu saobraćajnicu Kraljevo-Raška-Pazar i ulaganje u zdravstvene kapacitete u Novom Pazaru uz apel Pazarcima i Tutincima da se vakcinišu.

- A sad da vidite ono što će ljude da obraduje... Bazen, bazen, bazen, samo o tome slušam... Nema ko me nije pitao za bazen e pa sledeće godine ćemo graditi i zatvoreni bazen - dodao je predsednik na šta su ga Kraljevčani pozdravili aplauzom.

Što brže napredujemo biće i sve veći pritisci na Srbiju

Vučić je rekao danas u Kraljevu da na Srbiju dolaze mnogi napadi iz regiona jer prednjači u ekonomskom napretku, ali da će se još napornije raditi da se ta "razlika poveća".

"Srbija će biti pod sve većim pritiskom, pod sve žešćim napadima, što bude brže napredovala ti napadi će biti snažniji. Biće mnogo pritisaka i oko Kosova i Metohije, biće mnogo pritisaka pre svega jer je Srbija danas snažnija i jača", rekao je Vučić. On je, obilazeći rekonstruisan atletski stadion u Kraljevu, na čijim su ga tribinama dočekali brojni gradjani sa zastavama i velikim transparentom "Krljevo uz Vučića", rekao da Srbiju napadaju "iz Zagreba svakog dana, a da im ništa nismo rekli".

Govoreći o novim objektima u Kraljevu, on je rekao da je taj grad od strateškog značaja i po veličini 10. u Srbiji, medju gradovima koji se sve više povezuju novim putevima. "Kad kažemo da će nešto biti uradjeno vi znate da hoće i ono što me raduje tada naši snovi postaju još veći. Pre kad sam dolazio kao opozicionar govorili su mi ljudi, ma pusti te šuplje priče o autoputevima. A vidite da se sada grade", rekao je Vučić.

On je zahvalio gradjanima što su došli na stadion, navodeći da za razliku od njih, " mnogi stoje sa strane, dobacuju i ometaju kad neko gura kamen napred i unapredjuje zemlju". Takođe je pozvao gradjane Novog Pazara, Tutina, Sjenice i ostale da se vakcinišu.

Aleksandar Vučić
foto: screenshot Pink tv

Mnogi od okupljenih građana od kojih su neki došli i porodično zamolili su predsednika i da se slikaju za uspomenu.

Aleksandar Vučić
foto: screenshot Pink tv

Posle obraćanja Kraljevčanima na stadionu...

Aleksandar Vučić, Kraljevo
foto: screenshot Pink tv

brojne dame su požurile kako bi se slikale s predsednikom.

Aleksandar Vučić, Kraljevo
foto: screenshot Pink tv

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track