MERKEL DANAS POTVRDILA DA VUČIĆ NE MENJA PRIČU I NE DAJE LAŽNA OBEĆANJA: A evo kako je Tadiću održala lekciju 2011. godine!
Foto: Zorana Jevtić

Nemačka kancelarka jasna

MERKEL DANAS POTVRDILA DA VUČIĆ NE MENJA PRIČU I NE DAJE LAŽNA OBEĆANJA: A evo kako je Tadiću održala lekciju 2011. godine!

Politika -

Nemačka kancelarka Angela Merkel danas je u prijateljskoj poseti Srbiji poručila je danas u Beogradu da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne daje lažna obećanja.

"Naše zemlje su blisko povezane. Pred Srbijom je još dug put, ali dogovorili smo potpisivanje niza ugovora između vlada dve zemlje, posebno u bolasti obrazovanja i klimatskih promena".

"Razgovarali smo o nizu različitih tema, i verujem da je iskrenost u našim razgovorima, ali i sposobnost da se druga strana sasluša je što odlikuje odnose Vučića i mene. Ja njega znam kao čoveka koji ne daje lažna obećanja. Hvala vam na gostoprimstvu", naglasile je nemačka kancelarka.

Boris Tadić
foto: Dragana Udovičić

S druge strane, pre 10 godina, u susretu sa bivšim predsednikom Srbije Borisom Tadićem, Merkel je imala sasvim drugačiji odnos.

Te 2011. godine Merkelova je Tadiću prilikom posete Srbiji rekla da se od Srbije pre nego što dobije status kandidata za članicu Evropske unije očekuje da dođe do "konkretnih rezultata" u dijalogu sa Prištinom, te da "ukine paralelne strukture na severu Kosova".

Posle uvodnih reči pohvala i zahvalnosti na svemu i svačemu – "hrabrosti predsednika Tadića da završi Haški zadatak" ili podrške Nemačke srpskom evropskom putu i nemačkim donacijama i nemačkim firmama koje rade u Srbiji – atmosfera za govornicom je od diplomatske srdačnosti postala uzdržano nesrdačna te je kancelarka pokazala na sat, rekla Tadiću na engleskom da nema više vremena, pa novinarka koja je već dobila reč nije mogla da postavi pitanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track