EU ĆE I DALJE FINANSIJSKI PODRŽAVATI SRBIJU U BORBI PROTIV KORONE: Žofre najavio nastavak zajedničke borbe protiv virusa
Foto: Printscreen/Pink TV

na primopredaji 26 medicinskih vozila

EU ĆE I DALJE FINANSIJSKI PODRŽAVATI SRBIJU U BORBI PROTIV KORONE: Žofre najavio nastavak zajedničke borbe protiv virusa

Politika -

Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuel Žofre najavio je danas u Beogradu da će EU nastaviti da finansijski podržava Srbiju u borbii protiv korona virusa. Žofre je rekao novinarima da je, u proteklih 18 meseci, EU bila blizak partner Srbije, te da je radila sa zdravstvenim sektorom i na poboljšanju socijalno ekonomskih prilika tokom pandemije.

"Imamo dostupna sredstva za kupovinu vakcine, koja mogu da se upotrebe i mi ćemo prilagoditi naše finasiranje potrebama Srbije u vezi sa pandemijom", rekao je on.

Posle primopredaje 26 specijalnih medicinskih vozila, nabavljenih sredstvima EU, Žofre je rekao da i to pokazatelj kontinuirane podrške i pomoći EU Srbiji da, kako je dodao, izadje iz pandemije.

"Iz ovog (pandemije korona virusa) moramo da izađemo zajedno", rekao je on.

Žofre je najavio i nastavak zajedničkog rada sa Vladom Srbije.

"Mislim da je cela slika usvajanje evropskog investicionog i ekonomskog plana za Zapadni Balkan što nam daje okvir na kome da radimo za region - 30 milijarde biće mobilisano i u okviru toga mi ćemo da radimo sa Vladom Srbije kako bi prepoznali kakvi su prioriteti", rekao je on.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track