Srbija i Rusija sarađivaće u vojnoj industriji

Aleksandar Vučić u Moskvi

Srbija i Rusija sarađivaće u vojnoj industriji

Politika -
Saradnja ministarstava odbrane Srbije i Rusije prethodnom periodu bila je na vrlo niskom nivou, to će sada biti promenjeno, poručio potpredsednik Vlade i ministar odbrane

MOSKVA/BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Aleksandar Vučić izjavio je danas da je u Moskvi dogovoreno da će u ponedeljak početi rad na planovima o saradnji Srbije i Rusije u oblasti namenske industrije.

"Dogovorena je saradnja na nekoliko nivoa. Za nas je najvažnija naša namenska industrija i šta je ono što mi možemo da ponudimo ruskim partnerima, šta je to što možemo zajednički da proizvedemo i kako možemo da izađemo zajedno na treća tržišta", kazao je Vučić posle susreta sa zamenikom premijera Rusije zaduženim za odbrambenu industriju Dmitrijem Rogozinom.

Vučić je za B92 naveo da se upravo o ta tri važna segmenta najviše razgovaralo, kao i da je dogovoreno da se od ponedeljka krene u pripremu planova, a zatim ubrzo i u njihovu realizaciju. Prema njegovim rečima, dogovoreno je da se saradnja ministarstava odbrane Srbije i Rusije podigne na viši nivo."Pošto Srbija neće ići ni u jedan vojni blok i o tome imamo skupštinsku deklaraciju, razgovarali smo o svim vidovima saradnje u domenima ministarstva odbrane, jer je ta saradnja u prethodnom periodu bila na vrlo niskom nivou.

Očekujemo da u narednom periodu ta saradnja bude na mnogo višem nivou", kazao je Vučić. On je dodao da je na sastanku u Moskvi bilo reči i o drugim političkim pitanjima, jer je Rogozin jedan od nekoliko najuticajnijih ljudi u Rusiji.

"Mislim da smo dogovorili i neke značajne stvari vezane i za druge oblasti, a posebno za naše privredne aspekte", naveo je Vučić. Najavljeno je da će Vučić sutra, završnog dana boravka u Rusiji, posetiti neka postrojenja ruske namenske industrije i obavestiti se o razvoju te delatnosti u Rusiji. On bi trebalo nakon toga da da i izjavu srpskim novinarima o rezultatima posete.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track