VULIN ODGOVORIO PREDSEDNIKU HRVATSKE: Vučić dokazao da o ekonomiji zna sve, a Milanović dokazao da o Srbima ne zna ništa
Foto: MUP Srbije

reakcija

VULIN ODGOVORIO PREDSEDNIKU HRVATSKE: Vučić dokazao da o ekonomiji zna sve, a Milanović dokazao da o Srbima ne zna ništa

Politika -

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin reagovao je na izjave predsednika Hrvatske Zorana Milanovića.

Milanović je juče u Pazinu rekao da "Srbija zaostaje u ekonomskom razvoju u odnosu na Hrvatsku", kao i da "besposlen pop i jariće krsti", osvrćući se na poziv predsednika Aleksandra Vučića Srbima u regionu da isticanjem srpskih zastava sutra obeleže Dan srpskog jedinstva.

"Nema prečeg posla od objedinjavanja Srba i nema važnijeg posla od očuvanja srpskog identiteta. Zastava, jezik, pismo su obeležja srpskog naroda i sa ponosom ih čuvamo da bi sačuvali nas", odgovorio je Vulin hrvatskom predsedniku, pa nastavio:

"Milanović bi morao da ima prečeg posla od vređanja nacionalnih osećanja i simbola Srba i pokušaja da se Srbi uplaše i spreče da pokažu svoju nacionalnu pripadnost u Hrvatskoj. Mogao bi Milanović da nađe vremena i proveri kako ustaški zločinci dobijaju ulice u Hrvatskoj ili kako u mnogim srpskim selima nema ni puta ni struje, a posebno da objasni zašto je Glavašu, osuđenom ratnom zločincu dodelio činove i ordenje. Vučić je dokazao da o ekonomiji zna sve, baš kao što je Milanović dokazao da o Srbima ne zna ništa".

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track