SIMIĆ IZ SRPSKE LISTE POTVRDIO: Jedinice ROSU jesu na Jarinju i Brnjaku, Srbi blokirali saobraćaj
Foto: Preentscreen YT

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić

SIMIĆ IZ SRPSKE LISTE POTVRDIO: Jedinice ROSU jesu na Jarinju i Brnjaku, Srbi blokirali saobraćaj

Politika -

BEOGRAD - Potpredsednik Srpske liste Igor Simić rekao je danas da je na administrativnim prelazima Brnjak i Jarinje rasporedjeno više od 20 vzila specijalnih jedinica kosovske policije.

On je za TV Pink kazao da su na tim prelazima rasporedjena većinom blindirana vozila, i da pripadnici jedinice ROSU nose "duge cevi".

"Gradjani na severu Kosova su uznemireni ovom demonstracijom sile. Predsedništvo Srpske liste je jutros zasedalo i pozvalo gradjane da ne nasedaju na provokacije jer Priština želi destabilizaciju prilika", kazao je Simić.

Dodao je da su gradjani "besni" i da su se u velikom broju uputili ka prelazima Jarinje i Brnjak.

"Srbi su sa oko 300 vozila na Jarinju i sa više od 100 vozila na Brnjaku blokirali saobraćaj u obe trake", kazao je potpredsednik Srpske liste.

Navodeći da je akcija Prištine povezana sa najavom oduzimanja srpskih tablica sa oznakama gradova sa severa Kosova, Simić je ocenio da je namera prištinskih vlasti da Srbima na Kosovu i Metohiji onemogući slobodu kretanja.

"Ovo je brutalno kršenje Briselskog sporazuma, ali se nadam da ćemo naći političko rešenje", kazao je Simić.

1 / 10 Foto: Printscreen/Kosovo-online

Kosovska policijska služba (KPS) obavestila je srpsku policiju da će tablice vozila sa oznakama sa severa Kosova biti oduzimane, prenela je jutros Radio televizija Srbije (RTS).

RTS je preneo i da je kosovska policija najavila da će vozila koja imaju tablice sa oznakama iz centralne Srbije morati da uzimaju probne oznake i da plaćaju osiguranje.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track