Najnovije vesti

NOVA PROVOKACIJA NA KOSMETU: Da li je cilj Prištine destabilizacija odnosa i ograničavanje kretanja srpskom stanovništvu?
Foto: Kurir

NOVA PROVOKACIJA NA KOSMETU: Da li je cilj Prištine destabilizacija odnosa i ograničavanje kretanja srpskom stanovništvu?

Politika

Pripadnici specijalne jedinice ROSU stigli su na dva administrativna prelaza na severu Kosova sa oko 20 vozila, od čega više od 10 blindiranih. Pripadnici Kosovske policije su juče i u noći između subote i nedelje na Jarinje dopremili i deset montažnih kontejnera, što je izazvalo zabrinutost Srba na severu Kosova.

Prelaz Jarinje je blokiran u oba pravca, a nezadovoljni Srbi okupili su se kako bi izrazili protest zbog odluke prištinskih vlasti da uvede recipročne mere prema Srbiji i naloga da sva vozila sa srpskim registarskim tablicama pri ulasku na Kosovo moraju da stave probne kosovske tablice.

Da li jednostrana odluka Prištine ima za cilj destabilizaciju odnosa i oduzimanje prava na slobodno kretanje srpskom stanovništvu? Kakav će odgovor uputiti Srbija?

Gosti "Usijanja":

Miloš Garić, glavni urednik portala Kosovo online

prof. Srđan Perišić, profesor međunarodnih odnosa

Nedžmedin Spahiu, politički analitičar

Urednica i voditeljka: Jelena Pejović

"Usijanje" možete da gledate na Kurir televiziji od 19.20 časova!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja