06:46

OGLEDALO HRVATSKE NEMOĆI! Nebojša Krstić i Bratislav Jugović: Nedopustivo je da nam hrvatski političari drže moralnu lekciju

kurir televizijA

OGLEDALO HRVATSKE NEMOĆI: Zašto se predsednik Hrvatske bavi srpskom unutršnjom politikom? USIJANJE DANA

Politika -

Hrvatski predsednik Zoran Milanović izjavio je u Njujorku da jugoistok Evrope teži članstvu u Evropskoj uniji, ali smatra da nisu sve zemlje dovoljno motivisane za ulazak u Uniju.

Govoreći o Srbiji, Milanović je rekao da je „najteža stvar“ to što je srpski predsednik Aleksandar Vučić „bio jedan od najistaknutijih ratnih huškača 90-ih“ i smatra to preprekom.

Usijanje
foto: Printcreen/Kurir TV

Gde je Zoran Milanović našao moralnu vertikalu da deli lekcije Srbiji? Da li zaoštrenom nacionalističkom retorikom predsednik Hrvatske ubira lične političke bodove u trci sa premijerom Andrejom Plenkovićem?

Gosti "Usijanja dana" su Bratislav Jugović poslanik SNS, Nebojša Krstić marketinški stručnjak i Bojan Panaotović sociolog.

- Ja sam nekad bio opozicija vučiću, nije to bilo ratno huškačbnje, nego hrabrenje tamošnjuh ljudi, Hrvatska je počinila genocid, pa su pokušali ponovo etničkim čišćenjem, a sad imate njihove političare koji nama drže moralne lekcije, a ceo srpski narod je Olujem očišćen, MIlanović se ponaša kao pijanac koji daje izjave u 3 ujutru, to je skaredan način komunikacije, kaže Krstić.

- To sve govori o političkoj sceni u Hrvatskoj koja nema levicu, ona je profašistička, oni utvđuju svoje pozicije u biračkom telu putem mržnje prema Srbima, mi kad bi se tako ponašali, mi bismo gubili birače,kaže Jugović.

- Sve ovo se dešava da bi međunarodni faktor natera Vučića da se ne kandiduje na izborima, ili ako se kandiduje, da ne pobedi u prvoim krugu, kaže Jugović.

Usijanje
foto: Printcreen/Kurir TV

- U Hrvatsvoj se u medijima stalno Srbija optužuje, za sve smo krivi šta se desilo u Crnoj gori, na primer, nije tamo Srbija dovodila nikog u Cetinje, krivi ste što postojite, to može da se uporedi sa histerijom, a ona je nečim uzrokovana, kaže Krstić.

- MIlanović i Đukanović su danas dva očajnika, pokušavaju da uzmu neki deo biračkog tela, mislim da mi ne treba toliko da im pridajemo značaj, kaže Jugović.

- Siguran sam da će kad tad postojani rezolucija UN o Hrvatskoj,a Brisel više nema kapacitete da rešava probleme, kaže Jugović.

03:32

PANAOTOVIĆ O SRBIJI I HRVATSKOJ: Milanović ponovo napada Vučića

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track