03:58

ZORAN ŠAPONJIĆ SA JARINJA: Protest se nastavlja, Srbima je ukinuto osnovno pravo na kretanje!

KURIR UŽIVO sa kim

SUROVO HLADNA NOĆ NA JARINJU Srbi proveli noć u šatorima i kraj logorskih vatri, NE ODUSTAJU od prava na slobodno kretanje

Politika -

Kriza na severu Kosova i Metohije izazvana zbog skidanja srpskih tablica na prelazima Jarinje i Brnjak, traje već četvrti dan. Novinar Kurira Zoran Šaponjić prati situaciju iz sata u sat, i kako kaže, situacija je ovog jutra mirna, ali je izuzetno hladno.

1 / 9 Foto: Kurir.rs/Z.Š.

"Na desetak kilometara od Jarinja i vrhova Kopaonika noćas je padao sneg, padala je kiša, duvao je severac, bilo je izuzetno teško provesti noć ovde. Stotine Srba proveli su noć u šatorima i kraj logorskih vatra, u kabinama kamiona. Kažu da su spremni da nastave protest, da ne mogu odstupiti. Tvrde da im je najnovijim odlukama prištinskih vlasti ukinuto jedno od osnovnih sloboda, prava na slobodno kretanje", ispričao je naš reporter.

Jarinje, Rosu, Brnjak
foto: Kurir.rs/Z.Š.

On dodaje da su jedinice Rosu i dalje prisutne.

"Postavljena su borna kola, policijaci pod punom opremom, sa dugim cevima, pod šlemovima, pancirima, patroliraju i čuvaju stražu, Kod Leposavića je druga jedinica, i oni su noć proveli stražareći oko kola. Srbi sa pažnjom prate vesti iz Budimpešte i obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića, protest se nastavlja", naglasio je Šaponjić.

00:15

Srbi na Jarinju podižu nove šatore, protest traje

On je dodao da su ljudi iz Srpske liste naglasili da ne treba da se seda na provokacije Kurtija.

"Da bi čovek iz Lješka stigao do Raške treba da pešači, da čeka taksi, a sve da bi otišao kod lekara, posetio rođake u centralnoj Srbiji, ali su rešeni da se mirnim načinom bore kako bi se trenutna situacija promenila", zaključak je našeg novinara.

00:15

Srbi na Jarinju podižu nove šatore, protest traje

(Kurir.rs)

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

01:02

Igor Simić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track