GORELA ZGRADA OPŠTINE ZUBIN POTOK: Gorele dve kancelarije, šta je uzrok još se ne zna! U Zvečanu pronađen eksploziv
Foto: Filip Plavčić

ugašen

GORELA ZGRADA OPŠTINE ZUBIN POTOK: Gorele dve kancelarije, šta je uzrok još se ne zna! U Zvečanu pronađen eksploziv

Politika -

BEOGRAD - U zgradi Opštine Zubin Potok, noćas oko 1 sat izbio je požar, koji je zahvatio dve kancelarije, prenosi KoSSev.

Komandir vatrogasne stanice u Zubinom Potoku Saša Božović je jutros potvrdio da se požar desio, kao i da je ugašen oko 2.30.

Božović nije mogao da saopšti šta bi mogao da bude uzrok požara, navodeći da će to utvrditi nadležni inspektori.

Inače, u zgradi u kojoj se nalazi Centar za registraciju vozila u Zvečanu jutros su pronađene dve eksplozivne naprave koje su potom i uništene, potvrđeno je iz Kosovske policije regiona Sever, preneo je portal Kossev.

Kosovska policija regiona Sever navela je da je jutros obaveštena da su u Zvečanu u zgradi "Intel" razbijena vrata, da su nadležne jedinice utvrdile da je na objektu razbijeno jedno staklo od izloga i da je unutar zgrade primećena jedna neeksplodirana ručna granata, crne boje, nepoznate marke.

O slučaju je obavešten EOD tim koji je izašao na lice mesta u 9.55 i pronašao dve eksplozivne naprave, koje je potom i uništio.

Kako se navodi, o slučaju je obavešten nadležni tužilac koji je slučaj klasifikovao kao neovlašćeno vlasništvo, kontrola ili posedovanje oružja i izazivanje opšte opasnosti.

Istraga je u toku, poručili su iz policije regiona Sever.

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja ranije je objavio da je u Zvečanu na Centra za civilnu registraciju "izvršen napad eksplozivnim sredstvima" i potvrdio da je u Zubinom Potoku zapaljen Centar za registraciju vozila.

Kurir.rs/Beta/Fonet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja