VAŽAN SUSRET U PREDSEDNIŠTVU: Predsednik Srbije se sastao prvo sa ambasadorom UAE, a u 13 sati i sa Kvintom o Kosovu
Foto: Instagram Printscreen, Budućnost Srbije

andrićev venac

VAŽAN SUSRET U PREDSEDNIŠTVU: Predsednik Srbije se sastao prvo sa ambasadorom UAE, a u 13 sati i sa Kvintom o Kosovu

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ujedinjenih Arapskih Emirata Mubaraka Al Daherija.

Vučić: Zajednički projekti sa UAE značajno doprinose ekonomskom razvoju Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) Mubarak Al Daheri danas su u Beogradu ;ocenili da zajednički projekti dve zemlje značajno doprinose ekonomskom razvoju Srbije.

Sastanak sa ambasadorima Kvinte

Tokom ranog popodneva usledio je susret sa ambasadorima Kvinte. Naime, predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorima zemalja Kvinte – SAD, Velike Britanije, Francuske, Italije i Nemačke, kao i sa šefom Delegacije Evropske unije. Sastanak je počeo u 13 u zgradi Predsedništva. Nakon sastanka medijima će biti prosleđeno saopštenje.

Razgovarali su i o daljem razvoju bilateralnih odnosa i potencijalima za saradnju u različitim oblastima, saopšteno je iz Predsedništva Srbije. Vučić je rekao da je ponosan na napredak projekta "Beograd na vodi", koji je "postao simbol glavnog grada" i zahvalio na pozivu da ;prisustvuje otvaranju "Nedelje održivosti 2021" početkom naredne godine u Abu Dabiju, prenela je Beta.

Srpski predsednik je rekao da je zahvalan šeiku Mohamedu, za kojeg ga, kako je naveo, veže iskreno prijateljstvo, što posvećuje pažnju razvoju odnosa Srbije i UAE. Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track