LDP: Neistinita Krkobabićeva obećanja
Foto: Rts

LDP: Neistinita Krkobabićeva obećanja

Politika -
To znači da nikakva sredstva za redovnu i dodatnu isplatu plata i penzija u ovom momentu niti su obezbeđena, niti će to biti moguće sve dok se ne napravi održiv rebalans budžeta, sa vremenskim preciziranim planom za saniranje ogromne budžetske rupe, naveo je LDP.

BEOGRAD - Opoziciona Liberalno-demokratska partija (LDP) ocenila je danas da potpredsednik Vlade Jovan Krkobabić ponavlja neistinu da je obezbeđen novac za redovnu isplatu penzija, plata i svih socijalnih obaveza do kraja godine.

Kako se ističe u saopštenju, Srbija u ovom momentu ima budžetski deficit koji je za 700 miliona evra veći od planiranog i bez nove politike neće biti moguće servisirati obaveze predviđene budžetom za 2012. godinu.

"To znači da nikakva sredstva za redovnu i dodatnu isplatu plata i penzija u ovom momentu niti su obezbeđena, niti će to biti moguće sve dok se ne napravi održiv rebalans budžeta, sa vremenskim preciziranim planom za saniranje ogromne budžetske rupe", naveo je LDP. Prema toj stranci, Krkobabićevo objašnjenje da je garancija isplate plata i penzija to što tako nešto piše u zakonu je "bezobrazluk", pošto, kako se ističe, Krkobabić dobro zna da zakonski tekst neće značiti ništa ako u budžetu ne bude dovoljno raspoloživih sredstava.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track