03:37

NEBOJŠA ČOVIĆ OŠTRO O LAJČEKU I STANJU NA KIM: Ako se desi napad na Gazivode, Srbija će MORA DA INTERVENIŠE

kurir televizija

NEBOJŠA ČOVIĆ O STANJU NA KIM: 1. oktobar je KLJUČNI datum! Strahuje od napada na Gazivode

Politika -

Nebojša Čović, političar i sportski funkcioner komentarisao je aktuelne događaje u Srbiji.

On je naveo da je mišljenja da je provokacija na Kosovu i Metohiji unapred smišljena.

- Lično mislim da je ovo smišljena provokacija, videli ste da je Lajček bio kao probuđena Trnova Ružica, dva dana je bio na Kosovu i Metohiji i kao da ništa nije znao. Ako ništa nije znao, onda i nije za taj posao. Imate i EU koja je nakon devet dana tek odreagovala. To je smišljena provokacija, Priština ne radi ništa bez podrške određenih struktura.

Nebojša Čović
foto: Kurir televizija

- Veoma je interesanta je izjava i bivšeg ministra spoljnih poslova takozvane Vlade Kosova, koji je rekao da nam je potreban novi dijalog. I to je ta tehnika koju Priština primenjuje već godinama. Postigne se neki dogovor, jedna strana sve uradi, njihova strana ne i onda naprave incident. I to se događa od novembra 2001. godine i ništa se nije postiglo - kaže Čović.

Nebojša Čović
foto: Kurir televizija

- Prvi oktobar je još jedan interesantan datum, kada ističe još jedan sporazum da svi treba da plaćaju struju, odatle možete da pročitate novu provokaciju, a to je napad na Gazivode. I tu Srbija mora da interveniše - navodi Čović.

Sportski funkcioner osvrnuo se i na stanje u Crvenoj zvezdi i naveo da ona u sezonu ulazi relaksirano.

01:07

ČOVIĆ O CRVENOJ ZVEZDI: Klub je u velikim dugovima, evo koji su planovi za novu sezonu

- Korona i razne Saše su nam napravile veliki deficit u budžetu. Naš cilj je odbraniti trofej u ABA ligi, odbraniti trofej u Srbiji, odbraniti trofej kupa Srbije - naveo je Čović.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

00:57

KURIR NA GRANICI JARINJE: Kriza traje već 10 dana, sve oči uprte u Brisel

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja