FON DER LAJEN U SRBIJI: Predsednica EK nastavlja posetu Beogradu, evo s kim se danas sastaje
Foto: Printscreen/Instagram

obilazak Zapadnog Balkana

FON DER LAJEN U SRBIJI: Predsednica EK nastavlja posetu Beogradu, evo s kim se danas sastaje

Politika -

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen danas nastavlja posetu Beogradu u okviru posete regionu Zapadnog Balkana gde će se sastati sa premijerkom Srbije Anom Brnabić i učestvovati u pokretanju projekta na železničkom Koridoru 10.

Fon der Lajen je sinoć doputovala u Beograd a na aerodromu je dočekao predsednik Aleksandar Vučić posle čega su dvoje zvaničnika imali razgovore u vili "Mir".

Danas ujutro će Fon der Lajen zajedno sa predsednikom Vučićem učestvovati u pokretanju projekta na železničkom Koridoru 10.

Planirano je i da ona prisustvuje potpisivanju ugovora za rehabilitaciju deonice na Auto-putu mira (Niš-Priština) koji se radi uz finansijsku podršku Evropske unije.

Fon der Lajen je obilazak Zapadnog Balkana počela u utorak posetom Tirani, zatim je otišla u Skoplje, Prištinu i Podgoricu.

Nakon sastanka sa Aljbinom Kurtijem, ona je poručila da Priština i Beograd treba da razviju konstruktivan dijalog i spuste tenzije na severu KiM.

Ursula fon der Lajen zvaničnu posetu Zapadnom Balkanu završava danas u Bosni i Hercegovini.

Poseta čelnice Evropske komisije je priprema za predstojeći samit EU i Zapadnog Balkana, 6. oktobra u Sloveniji, koji će biti važna prilika za potvrđivanje evropske perspektive regiona.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track