PREDSEDNIK SRBIJE: Želim da verujem da nismo daleko od rešavanja krize na KiM
Foto: Printskrin/TV Pink

srbija privržena dijalogu

PREDSEDNIK SRBIJE: Želim da verujem da nismo daleko od rešavanja krize na KiM

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je govoreći o današnjim pregovorima Beograda i Prištine u Briselu, da "želi da veruje" da obe strane nisu daleko od rešavanja trenutne krize na severu Kosova, a da će time uspeti i da "izbegnu buduće probleme".

Pregovori Beograda i Prištine koji su u sredu započeti u Briselu zbog krize na severu Kosova izazvane uvođenjem privremenih registracija za vozila iz centralne Srbije, nastavljeni su danas.

Vučić je na konferenciji za novinare nakon početka radova na deonici pruge Niš - Brestovac, kazao da tim Beograda u pregovorima sa Prištinom daje sve od sebe da do sparazuma dodje.

"Daćemo sve od sebe, ne samo da postignemo mir, već i da postignemo još sprazuma koje znače sigurnost ljudi na Balkanu i bolji život", istakao je on.

Vučić je naglasio da je za Beograd dijalog u okviru EU osnova od početka pregovora i da mu je Srbija privržena.

"Svaka vrsta destabilizacije, problema koji se napravi, čak i ako nije veliki, svima nam pravi veliki problem u privlačejnu investitora i imidžu zemalja. Za nas je u velikom interesu da pokušamo da napredujemo u ekonomiji i radimo na vladavini (prava)", rekao je Vučić.

On je dodao da Srbija neće postati članica EU dok ne reši odnose sa Prištinom, ali je istakao da ima još dosta da se radi i na drugim poljima.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track