JEDNOGLASNOM ODLUKOM: Vučić počasni građanin Jagodine
Foto: Palma Plus/D.M

skupština grada jagodine

JEDNOGLASNOM ODLUKOM: Vučić počasni građanin Jagodine

Politika -

JAGODINA - Odbornici Skupštine grada Jagodine su danas jednoglasno doneli odluku da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić proglasi za počasnog građanina grada Jagodine.

Pored Vučića, titulu počasnog građanina Jagodine poneće i vlasnik nemačke kompanije Fišer, profesor Klaus Fišer, koji je u Jagodini otvorio jednu fabriku, a naredne godine otvoriće drugu i trener Ženskog rukometnog kluba Jagodina Dragan Markov, koji je predvodio ŽORK Jagodinu u najvećim uspesima u istoriji kolektivnog sporta u Jagodini, osvojivši tri šampionata Srbije za redom, tri Kupa Srbije, dva Super kupa i Svesrpski kup.

Dragan Marković, Dragan Marković Palma
foto: Palma Plus/D.M

„Predsednika Srbije Aleksandra Vučića smo predložili za počasnog građanina grada Jagodine ne samo zato što je stvorio uslove da svaki grad i opština u Srbiji mogu da dovode investitore, da grade fabrike i otvaraju nova radna mesta već i zato što Srbija pod njegovim vođstvom čuva mir i stabilnost na Balkanu i što međunarodni odnosi naše zemlje nisu više kao što su nekada bili, nego su najbolji u istoriji. Videli smo proteklih dana kakvoj je provokaciji Srbija bila izložena od strane kosovskih Albanaca, koji nisu smeli da uđu sa dugim cevima na sever Kosova i Metohije.

Očigledno je da su kosovski Albanci dobili zeleno svetlo od neke države, a razlog takve vrste napada na Srbiju je brz ekonomski rast Srbije, da bi nas usporili i vratili u 90-te godine kada je naša država imala mnogo problema. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je zaslužan što Srbija nije reagovala na te provokacije, a uspela je da sačuva i mir i svoj narod na Kosovu i Metohiji i da dođemo do nekog kompromisa“, izjavio je danas predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Dragan Markovć Palma. „Druga titula počasnog građanina grada Jagodine ide profesoru Klausu Fišeru vlasniku kompanije „Fišer“, koja je otvorila fabriku za proizvodnju delova za Mercedes i BMW i zaposlila 450 radnika, a sledeće godine u Jagodini otvara fabriku za proizvodnju šrafova i tiplova gde će zaposliti još 700 radnika. I treća titula počasni građanin grada Jagodine pripada treneru ženskog rukometnog kluba Jagodina Draganu Markovu koji je postigao sa rukometašicama Jagodine najveće uspehe u istoriji kolektivnog sporta u Jagodini. Pored toga na svečanoj sednici 17. oktobra povodom Dana oslobođenja Jagodine u Drugom svetskom ratu dodelićemo i 51.

Dragan Marković, Dragan Marković Palma
foto: Palma Plus/D.M

Oktobarsku plaketu uz koju ide i novčana nagrada od po 50 000 dinara zaslužnim pojedincima i organizacijama, pre svega lekarima, medicinskim sestrama i tehničarima, kao i najbolijm učenicima osnovnih i srednjih škola u Jagodini“, rekao je Marković. Marković je informisao odbornike jagodinskog parlamenta da će od 23. do 30. oktobra u Egipat voditi delegaciju od 144 člana u kojoj će 85 posto biti lekari i medicinske sestre i tehničari, u najvećem broju iz Opšte bolnice i Doma zdravlja iz Jagodine, a kako je rekao, biće ih iz 20 zdravstvenih ustanova iz Srbije. Kako je rekao Dragan Marković ceo trošak ovog putovanja platiće donatori, kao što je bio slučaj i do sada.

Kurir.rs/Palma plus/D.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track