PREMIJERKA BRNABIĆ: Ogroman diplomatski uspeh Srbije, Vučić ponovo pokazao smirenost
Foto: Zorana Jevtić

predsednica vlade srbije

PREMIJERKA BRNABIĆ: Ogroman diplomatski uspeh Srbije, Vučić ponovo pokazao smirenost

Politika -

BEOGRAD - Premijerka Ana Brnabić je rekla da je Srbija dogovorom oko tablica sa Prištinom postigla "ogroman diplomatski uspeh", ali da ne voli da govori ko je pobednik a ko nije, jer "takva retorika o nečem može da doprinese nestabilnosti, a nama je preko potreban mir".

"Izvojevali smo dobre stvari. Aleksandar Vučić je pokazao još jednom smirenost u izuzetno teškoj, kompleksnoj situaciji. Donosio je pametne političke odluke, bazirane ne na emocijama već na razumu. Bili smo u stalnom kontakatu sa svim medjunarodnim faktorima", rekla je Brnabić, posle svečanosti povodom izgradnje objekata umetničkih fakulteta u Beogradu.

Kako je navela, dobijene su tri stvari "jednako važne i za Prištinu, mada oni to ne vide tako u ovom trenutku".

"Sačuvali smo mir i bezbednost i kakvu takvu stabilnost, koja je ovom poslednjom akcijom Prištine bila dovedena do same ivice", naglasila je Brnabić.

Ona je istakla i da je Srbija pokazala da neće tolerisati jednostrane poteze, jer oni, "posebno ovako iracionalni kakav je ovaj bio sa jedinicama Rosu", mogu da ugroze svaki mir.

"Vladimir Đukanović ne utiče na pravosuđe intervjuom sa Koluvijom"

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da nije imala prilike da pogleda intervju provoptuženog u slučaju Jovanjica Predraga Koluvije, u kojem tvrdi da su iz kabineta tadašnjeg ministra policije Nebojše Stefanovića tražili da okrivi Andreja Vučića, brata predsednika države, u zamenu za slobodu pa ne može da "govori napamet" o njemu.

Ona je ocenila da na pravosudje ne može da utiče to što je intervju radio Vladimir Djukanović, predsednik skupštinskog Odbora za pravosudje i član Visokog saveta sudstva, u čijoj je nadležnosti izbor sudija, takodje i advokat Koluvije.

"Ni jedna pojedinačna osoba ne može da utiče na izbor sudija, sistem je valjda takav. Može Narodna skupština, ali je bespredmetno tvrditi da jedna osoba, bilo koji pojedinac može da utiče. To je nemoguće",rekla je Brnabić, nakon svečanosti povodom raspisivanje konkursa za gradju novih objekata umetničkih fakulteta u Beogradu. Ona je rekla da Đukanović ima svoju profesiju i "pored toga što je poslanik".

"Da li je u skladu sa zakonom je jedini pitanje koje ja kao predsednica vlade mogu da postavim. Ja verujem u institucije, u zakon ove zemlje. Verujem u Ustav i to je to što imam da vam kažem", rekla je Brnabić.

Koluvija, koji je optužen da je uzgajao ogromnu količinu marihuane, pre nekoliko dana je pušten iz zatvora u kućni pritvor

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track