00:50

NOVE PROCEDURE: Počela primena režima sa nalepnicama na KiM

KURIR TELEVIZIJA

PRVA NALEPNICA ZALEPLJENA NA MERDARU: Petković otkrio da će sledeći sastanak Beograda i Prištine biti posvećen KLJUČNOJ TEMI

Politika -

Primena dogovora Beograda i Prištine o nalepnicama na registarskim tablicama počela je jutros u osam sati na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak i normalizovan je saobraćaj.

- Mi smo bili spremni, sve što je u operativnom smislu i bilo potrebno da bi zaživeo sporazum koji smo dogovorili u Briselu, sa naše strane je urađeno. Pripremili smo dovoljan broj nalepnica, informativnu kampanju. Snabdeli smo sve administrativne prelaze sa nalepnicama, ali i naše granične prelaze za vozila koje dolaze iz Hrvatske i Mađarske. Danas smo u drugoj fazi primene sporazuma iz Brisela i prva nalepnica je prelepljena na vozilu na Merdaru - rekao je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković za Kurir televiziju.

Petar Petkovic
foto: Kurir Televizija

Petković je naglasio da su svi problemi nastali iz sporazuma koji je potpisan 2011. godine u Briselu, a podrazumevao je vrstu takozvanog reciprociteta.

KiM
foto: Kurir Televizija

- 2016. godine došli smo do tog sporazuma o nalepnicama gde je jasno i precizno sve definisano. Ne stoji to što kaže Kurti da je krenula primena reciprociteta. Krenula je epoha primene svih sporazuma, uključujući i onog iz 2013. godine, kad je predviđeno da se formira Zajednica srpskih opština - rekao je Petković.

Direktor Kancelarije za KiM je dodao da je sa EU dogovoreno da naredni sastanak bude posvećen formiranju Zajednica srpskih opština.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja