01:24

ZAPADNI BALKAN NIJE PRIRORITET AMERIKE! Dejan Miletić: Američki kongresmeni će uzeti VELIKE PARE za albanske GLUPOSTI!

sve je jasno

AMERIKANCI NEĆE DA GINU NA KiM ZA ALBANCE! Bajdenu lažna država poslednja rupa na svirali NE POMAŽE IM NI NOVAC ALBANSKE MAFIJE

Politika -

Predsednik Amerike Džo Bajden ima plan da ugura Zapadni Balkan u EU i time reši situaciju na KiM i sva otvorena pitanja!

Iza ideje Slovenije da se ceo zapadni Balkan uvede u Evropsku zapravo stoji Amerika koja bi da ekspresno reši situaciju na zapadnom Balkanu, ali i umanji uticaj Rusije i Kine na ovim prostorima, smatra Dejan Miletić iz Centra za proučavanje globalizacije.

Dejan Miletić
foto: Kurir televizija

- Bajden može da ima ideje kakve hoće, želim da istaknem da je sve postavljeno naopačke sada. Radi se o jednoj dubokoj krizi EU, koju ona sama ne može da reši - rekao je Miletić u jutarnjem programu Kurir televizije i dodao da se Amerika beskrupuluozno odnosi prema interesima Evrope.

Istakao je i da nema razloga očekivati bilo kakav ubrzan ulazak u EU jer se navodi period od devet godina, ali da nema ni razloga da nam ne bude težnja i dalje da uđemo u Evropsku uniju.

Dejan Miletić
foto: Kurir televizija

- Taj sistem vrednost je dobar, imate određene fondove koji su bespovratni, jedno 200 miliona evra. Glavni trgovinski partner nama je EU, to su ozbiljne cifre, a da ne pričamo o investicijama. To su velike koristi - kaže Miletić.

Dodao je da Amerika više nema velika interesovanja za naš region.

- Nema Amerika velika interesovanja u našem regionu. Ona je u nekom vremenu transformacije svetskog poretka i ima mnogo većih problema nego što je Zapadni Balkan pa bi oni taj problem da uvale Evropskoj uniji. To je po njihovom jedini način da pritisnu Srbiju da prizna tog Frankenštajna iliti tzv. Kosovo - rekao je Miletić.

Dejan Miletić
foto: Kurir televizija

Navodi da da Amerika pokušava kao paket da ugura zapadni Balkan u Evropu jer bi to značilo priznanje tzv. Kosova.

- To je jedna strateška igra. Sa druge strane ulazak u EU značio bi uvođenje sankcija Rusiji. Taj ruski gas je neophodan Evropi za nastavak rasta - navodi Miletić koji je zaključio da Amerikanci neće da ginu za Albance na KiM.

Albanski lobisti traže od Amerikanaca da im pomognu i pozivaju SAD da podržava nezavisnost takozvanog Kosova jer im smeta što Beograd stalno podriva legitimitet i suverenitet lažne države, a Miletić je ocenio da Zapadni Balkan nije prioritet u vođenju američke politike.

Dejan Miletić
foto: Kurir televizija

- Lobisti će dobro proći, dobre pare će uzeti, albanska mafija je najmoćnija mafija tamo tako da će ti kongresmeni dobro naplatiti te gluposti. To nema veze sa interesima SAD. Politika nema veze sa tim, ako se ne zasniva na logičnim interesima, politika je isprazna. Nekada je SAD mogla da predstavi Zapadni Balkan kao prioritet nad prioritetima. Sada je to nemoguće - tvrdi Miletić.

Celokupna kriza koja je nedavno bila na severu KiM prema njegovim rečima uopšte nije ispraćena u američkim medijima.

Kurir.rs

Bonus video:

10:50

HRVATI NERVOZNO NAPADAJU SRBIJU JER GUBE GEOPOLITIČKU VAŽNOST: Slavonija im se već ispraznila, a Zagreb to maskira klevetama

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track