POSLANIK VLADIMIR MARINKOVIĆ NA PETOM MAĐARSKOM NACIONALNOM MOLITVENOM DORUČKU: Važno negovanje dobrih odnosa dve zemlje
Foto: Marina Lopičić

Stanje u kojem se nalazi hrišćanstvo u senci pandemije Covid - 19

POSLANIK VLADIMIR MARINKOVIĆ NA PETOM MAĐARSKOM NACIONALNOM MOLITVENOM DORUČKU: Važno negovanje dobrih odnosa dve zemlje

Politika -

Narodni poslanik i predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva Vladimir Marinković prusustvovaće sutra Petom mađarskom nacionalnom molitvenom doručku koji se održava u Budimpešti u organizaciji poslanika Narodne skupštine Mađarske.

Centralna tema ovog događaja biće „Stanje u kojem se nalazi hrišćanstvo u senci pandemije Covid - 19“, a kako je istakao Marinković, susreti poput ovog su veoma važni zbog negovanja srpsko-mađarskih odnosa.

- Mađarski narod je naš komšijski narod ali i narod koji predstavlja jednu od najbrojnijih manjina u našoj zemlji, te je stoga razmena znanja, iskustva i pre svega prijateljstva, od velikog značaja - rekao je on.

Među zvanicama će se naći brojni mađarski političari, kao i političari i ekonomski lideri iz drugih zemalja, ali i predstavnici civilnog društva. Peti mađarski nacionalni molitveni doručak podržao je predsednik Mađarske narodne skupštine Laslo Kover kao glavni pokrovitelj događaja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track