Najnovije vesti

POSLANIK VLADIMIR MARINKOVIĆ NA PETOM MAĐARSKOM NACIONALNOM MOLITVENOM DORUČKU: Važno negovanje dobrih odnosa dve zemlje
Foto: Marina Lopičić

Stanje u kojem se nalazi hrišćanstvo u senci pandemije Covid - 19

POSLANIK VLADIMIR MARINKOVIĆ NA PETOM MAĐARSKOM NACIONALNOM MOLITVENOM DORUČKU: Važno negovanje dobrih odnosa dve zemlje

Politika

Narodni poslanik i predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva Vladimir Marinković prusustvovaće sutra Petom mađarskom nacionalnom molitvenom doručku koji se održava u Budimpešti u organizaciji poslanika Narodne skupštine Mađarske.

Centralna tema ovog događaja biće „Stanje u kojem se nalazi hrišćanstvo u senci pandemije Covid - 19“, a kako je istakao Marinković, susreti poput ovog su veoma važni zbog negovanja srpsko-mađarskih odnosa.

- Mađarski narod je naš komšijski narod ali i narod koji predstavlja jednu od najbrojnijih manjina u našoj zemlji, te je stoga razmena znanja, iskustva i pre svega prijateljstva, od velikog značaja - rekao je on.

Među zvanicama će se naći brojni mađarski političari, kao i političari i ekonomski lideri iz drugih zemalja, ali i predstavnici civilnog društva. Peti mađarski nacionalni molitveni doručak podržao je predsednik Mađarske narodne skupštine Laslo Kover kao glavni pokrovitelj događaja.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track