00:32

HAOS NA SEVERU KOSMETA: Pripadnici ROSU u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu

obraćanje uživo

PETKOVIĆ DIREKTNO IZ VLADE SRBIJE: Po očiglednom nalogu psihopate Kurtija, ROSU naoružane do zuba jutros upale na sever Kosmeta

Politika -

* Sve ovo direktno je maslo psihopate Aljbina Kurtija koji želi da se sveti Srbima, da izazove krizu većih razmera i uzme sever Kosmeta

Petković je dodao da je trenutak da čujemo reč međunarodne zajednice, da NATO i Kfor zaustave ovaj teror nad golorukim Srbima i ovo ludilo Aljbina Kurtija jer ako oni neće, ima ko će

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković danas nešto posle 12 časova obratio se javnosti iz Vlade Srbije rekavši da je ovo već 7. put da ROSU naoružani do zuba i oklopnim vozilima upadaju na sever Kosmeta po nalogu psihopate Aljbina Kurtija.

- Jutros u 9, po očiglednom nalogu psihopate Kurtija, ROSU naoružane do zuba jutros upale na sever Kosmeta - reči su kojima je Petković započeo jutrošnje obraćanje.

Petković je rekao da su ROSU udarile na goloruki narod, na goloruke Srbe, da upadaju u apoteke, da je dole gomila čaura i gotovo pravo ratno stanje u kojem je teško ranjen mladi Srbin - Srećko Sofronijević (36).

Petar Petković
foto: Printscreen/Pink TV

- Dok ovo govorim naši lekari se bore za život Srećka Sofronijevića.... Daće bog da preživi - rekao je Petković podsetivši da je Priština ovaj haos izazvala pod izgovorom nekakvog "krijumčarenja čokolada, fante, kokakole...".

On je dodao i da je ovo prevršilo svaku meru i da je trenutak da čujemo reč međunarodne zajednice, NATO i Kfor da zaustave ovaj teror i ovo ludilo Aljbina Kurtija jer ako oni neće, ima ko će.

- Sve ovo direktno je maslo psihopate Aljbina Kurtija koji želi da se sveti Srbima, da izazove krizu većih razmera i uzme sever Kosmeta - rekao je Petković dodavši da za Kurtija nema drugu reč osim da je ludak jer puca na goloruki srpski narod i upada u apoteke u želji da im uzme i lekove.

Vlada Srbije, Petar Petković
foto: Printscreen/Pink TV

- Reč je o ljudima koji su jutros pošli na posao, deci koja su jutros pošla u školu - rekao je Petković upitavši šta će da uradi sada međunarodna zajednica - NATO, jer smo svedoci da se iz dnaa u dan generišu novu krizu.

On je potvrdio i da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić hitno krenuo u Rašku gde će u 15 sati održati sastanak sa našim ljudima sa KiM.

Na desetine povređenih na Kosovu

Desetine Srba povređeno je od kojih je jedna osoba životno ugrožena, tokom sukoba sa pripadnicima specijalne kosovske policije na Severu Kosova, saopštio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, Petković je rekao da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić zbog toga uputio u Rašku, gde će se u 15 sastati sa političkim predstavnicima Srba sa Kosvoa.

"Među desetinama povređenih, upucan je i teško povredjen Srećko Sofronijević (36), čovek kome se u hirurškoj sali u Kosovskoj Mitrovici bore za život. Direktor bolnice rekao je da je pogodjen u grudi i da će mu izvaditi metak koji je zaglavjen u plućnom krilu. Do toga je dovelo divljaštvo (kosovskog premijera) Aljbina Kurtija", naglasio je on.

Petković je kazao da je ovo sedmi upad kosovske policije u srpske sredine, gde su "rafalima zasuli" Severnu Mitrovicu i Zvečan i ocenio da je namera Kurtija da time "proizvede sukobe širih razmera".

On je naveo da su Srbi sprečili jedinice specijalne kosovske policije da dodju do tehničke škole u Severnoj Mitrovici, a da su isto učinili i u Zvečanu, gde su ih "pod rafalima" oterali jer su upadali u magacine i privatne kuće.

"Kada su se vratili u bazu 'Belvedere', šest oklopnih vozila krenulo je na sever i narod ih je ponovo sprečio kod mesta Rudare, gde je bio veliki okršaj tako što su jedinice Rosu napale i pucale na goloruki srpski naord koji brani svoje pravo na život", istakao je on.

Kurir.rs/SĐP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track