02:02

TREBAJU NAM SUDSKI EPILOZI O POSLOVANJIMA IZ PERIODA TRANZICIJE! Obradović o mutnim radnjama BIZNIS STRANKI

afera

HITNA ISTRAGA! Javnost mora da zna da li Đilas preko kompanija najbližih političkih saradnika ZGRĆE MILIONE

Politika -

Javnost ima pravo da što hitnije sazna obim poslovanja Vuka Vučurevića i Aleksandra Bijelića, najbližih političkih saradnika Dragana Đilasa, preko kojih lider Stranke slobode i pravde, prema saznanjima Kurira, gradi na atraktivnim lokacijama u Beogradu i uvozi luksuzne automobile tako da ne plati porez, a da njegovo ime nigde ne iskrsne.

Darko Obradović iz Instituta za nacionalnu i međunarodnu bezbednost dodaje da bi ovim slučajem trebalo da se pozabave i nadležni organi.

"Zato je važno da postoji istraživačko novinarstvo jer ovakvo izveštavanje doprinosi merljivosti u političkom procesu i podizanju odgovornosti od svih političkih aktera. Ukoliko imamo situaciju da iz čuvene tranzicije do današnjih dana imamo ovakvo novo saznanje o nekakvih poslovima i poslovanjima, koji nužno ne moraju da budu nelegalni, ali to isplivava u ovom trenutku, a kada znamo da imamo afere koje još nemaju sudski epilog, onda je jasno da bi Đilas kao akter u političkom životu trebalo da budu prvi koji bi trebalo da da neko objašnjenje svojim glasačima", rekao je Obradović u jutarnjem programu Kurir televizije.

Darko Obradovic
foto: Kurir TV

Nadležni organi treba da se pozabave pitanjem na kakav način su obavljali svoju kontrolnu regulatornu ulogu, a postavlja se i pitanje moralnosti bavljenja politikom, dodaje Obradović.

U svetlu potvrđivanja optužnice Višeg javnog tužilaštva protiv Aleksandra Bijelića i šest osoba od strane Višeg suda u Beogradu, koji se terete da su zloupotrebili službeni položaj prilikom rekonstrukcije Bulevara kralja Aleksandra, te oštetili budžet Beograda za oko šest miliona evra, on kaže:

"Taj proces traje preko pet godina, ali je važno da je optužnica potvrđena, mora da se završi sudski proces, što ne znači da ne treba da rade i ekstenzivan pregled svih drugih aktivnosti i da se zadovolji princip razumnog roka, a ne da traje u nedogled", zaključio je bezbednjak i sagovornik Kurir televizije.

(Kurir.rs)

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

03:28

Tadić prvi put detaljno objasnio zašto je napustio Demokratsku stranku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track