Najnovije vesti

TREBAJU NAM SUDSKI EPILOZI O POSLOVANJIMA IZ PERIODA TRANZICIJE! Obradović o mutnim radnjama BIZNIS STRANKI
02:02

TREBAJU NAM SUDSKI EPILOZI O POSLOVANJIMA IZ PERIODA TRANZICIJE! Obradović o mutnim radnjama BIZNIS STRANKI

afera

HITNA ISTRAGA! Javnost mora da zna da li Đilas preko kompanija najbližih političkih saradnika ZGRĆE MILIONE

Politika

Javnost ima pravo da što hitnije sazna obim poslovanja Vuka Vučurevića i Aleksandra Bijelića, najbližih političkih saradnika Dragana Đilasa, preko kojih lider Stranke slobode i pravde, prema saznanjima Kurira, gradi na atraktivnim lokacijama u Beogradu i uvozi luksuzne automobile tako da ne plati porez, a da njegovo ime nigde ne iskrsne.

Darko Obradović iz Instituta za nacionalnu i međunarodnu bezbednost dodaje da bi ovim slučajem trebalo da se pozabave i nadležni organi.

"Zato je važno da postoji istraživačko novinarstvo jer ovakvo izveštavanje doprinosi merljivosti u političkom procesu i podizanju odgovornosti od svih političkih aktera. Ukoliko imamo situaciju da iz čuvene tranzicije do današnjih dana imamo ovakvo novo saznanje o nekakvih poslovima i poslovanjima, koji nužno ne moraju da budu nelegalni, ali to isplivava u ovom trenutku, a kada znamo da imamo afere koje još nemaju sudski epilog, onda je jasno da bi Đilas kao akter u političkom životu trebalo da budu prvi koji bi trebalo da da neko objašnjenje svojim glasačima", rekao je Obradović u jutarnjem programu Kurir televizije.

Darko Obradovic
foto: Kurir TV

Nadležni organi treba da se pozabave pitanjem na kakav način su obavljali svoju kontrolnu regulatornu ulogu, a postavlja se i pitanje moralnosti bavljenja politikom, dodaje Obradović.

U svetlu potvrđivanja optužnice Višeg javnog tužilaštva protiv Aleksandra Bijelića i šest osoba od strane Višeg suda u Beogradu, koji se terete da su zloupotrebili službeni položaj prilikom rekonstrukcije Bulevara kralja Aleksandra, te oštetili budžet Beograda za oko šest miliona evra, on kaže:

"Taj proces traje preko pet godina, ali je važno da je optužnica potvrđena, mora da se završi sudski proces, što ne znači da ne treba da rade i ekstenzivan pregled svih drugih aktivnosti i da se zadovolji princip razumnog roka, a ne da traje u nedogled", zaključio je bezbednjak i sagovornik Kurir televizije.

(Kurir.rs)

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

Tadić prvi put detaljno objasnio zašto je napustio Demokratsku stranku
03:28

Tadić prvi put detaljno objasnio zašto je napustio Demokratsku stranku

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track