NOVI FAJT U OPOZICIJI: Dobrica pobrojao sve Đilasove ispade!
Foto: Stefan Jokić

PODSETIO

NOVI FAJT U OPOZICIJI: Dobrica pobrojao sve Đilasove ispade!

Politika -

Funkcioner pokreta Ne davimo Beograd javnost podsetio kako je lider SSP bio protiv Prajda, kako je Rome stavljao u kontejnere, pokrenuo problem u Vinči...

Dobrica Veselinović iz pokreta Ne davimo Beograd osuo je paljbu po lideru Stranke slobode i pravde (SSP) Draganu Đilasu, podsećajući da su u vreme dok je on bio gradonačelnik Beograda tukli homoseksualce na ulicama prestonice, stavljali Rome u kontejnere, privatizovali javne površine, otvorio se problem spalionice u Vinči...

Iako ga nije imenovao, govoreći o onome što njegov pokret zastupa i kakvim promenama teži, više je nego jasno na koga je Veselinović mislio govoreći kako je nekad bilo u Beogradu i šta sve, po njemu, treba da bude drugačije nego tada.

Dobrica Veselinović, Ne davimo Beograd
foto: Stefan Jokić

- Ovde se radi o promenama u budućnosti koje su na nivou toga kakav drugačiji grad mi želimo, kakav drugačiji vazduh koji dišemo možemo da dobijemo, da li ćemo da privatizujemo javne površine koje imamo, da li ćemo da sklapamo javno-privatna partnerstva, da li ćemo da jurimo ljude koji su drugačijeg seksualnog opredeljenja, da li ćemo da stavljamo Rome u kontejnere... Ovde se o tome radi.

Da li je javno-privatno za spalionicu u Vinči stvar kojoj treba da Beograd ide i da budućnost i suverenitet u jednom svom delu preda privatnom operateru, ideološko je pitanje. Da ne ispadne da moje kolege iz opozicije dodatno napadam, taj projekat je započet za vreme prošle vlasti, i to je razlika između nas. Kao i brojni drugi projekti - naveo je Veselinović gostujući u "Utisku nedelje".

Kako su Đilasove pristalice na društvenim mrežama odmah napale Veselinovića, u njegovu svojevrsnu odbranu je stao lider Dveri Boško Obradović.

Boško Obradović
foto: Tamara Trajković

- Ne razumem zašto toliki napadi na Dobricu Veselinovića? Pojavila se nova generacija prozapadnih političara, koji hvataju veze u zapadnim ambasadama u Beogradu, pa se stara garda uplašila od konkurencije? Nije u redu. Bili bi super klinci kad bi se poklonili prozapadnim veteranima - napisao je Obradović na svom Tviter nalogu.

I. Ž./ Foto/Source:Stefan Jokić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track