02:17

NEMA MILOSTI ZA DIJANU: Dačić o nekadašnjoj sekretarki MUP Hrkalović NE MOŽE SAD DA BUDE NIKOM NIŠTA

afera

NEMA MILOSTI ZA DIJANU: Dačić o prisluškivanju Vučića DA SAM JA BIO MINISTAR UMESTO STEFANOVIĆA OBESILI BI ME NASRED TERAZIJA

Politika -

Predsednik skupštine Ivica Dačić smatra da nije moguće da niko nije primetio da je nekadašnja državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović prilikom prijave imovine Agenciji za sprečavanje korupcije krila svoj imetak.

Dijana Hrkalović, koja se trenutno nalazi u pritvoru zbog sumnje da je trgovala uticajem, podsetimo, navodno je nadležnim institucijama godinama prijavljivala da ne poseduje nekretnine i da vozi stari "punto" dok je zapravo živela na visokoj nozi u luksuznom stanu i vozila "porše"!

- Ne mogu da verujem da to niko nije video. Zašto nije prijavio? Kad sam ja bio ministar policije niko nije mogao da dođe sa strane i da upravlja radom kriminalističke policije. Postojala je hijerarhija - rekao je Dačić u jutarnjem programu Kurir televizije.

Ivica Dačić
foto: Kurir televizija

Svaki državni funkcioner prema njegovim rečima mora da prijavi imovinu i prihode.

- Ja sam od prvog dana morao da brinem da prijavim svoju imovinu. Moram da pazim i kad moje dete hoće da kupi sebi auto jer ću ja da budem u novinama zbog toga. Prikrivanje imovine moramo da sprečimo. Mi smo doneli zakon o unakrsnom ispitivanju imovine. Problem je međutim to što su zakon kršili ljudi koji je trebalo da hapse one koji krše zakon - rekao je Dačić.

Lider socijalista se osvrnuo i na paralelnu strukturu u MUP koja je prisluškivala predsednika Aleksandra Vučića.

- Sve je bilo upereno protiv Vučića. Ja bih tu bio nemilosrdan! Ne može sad da bude nikom ništa. Nebojša Stefanović je pitanje za SNS i neću da se mešam. Da sam ja bio ministar policije dok su prisluškivali predsednika bio bih obešen na Terazijama. Ne znam dokle se došlo tokom istrage - rekao je Dačić.

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:21

DIJANA BILA DEO GRUPE KOJA JE PLANIRALA ATENTAT NA VUČIĆA: Obaveštajac otkrio šokantne detalje afere NIJE DŽABE DOVEDENA U MUP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track